Cum poți să scapi de petele de pe pereți cu bicarbonat de sodiu. Soluția banală are efecte uimitoare

Diana Radu 10.01.2020, 12:24
Cum poți să scapi de petele de pe pereți cu bicarbonat de sodiu. Soluția banală are efecte uimitoare

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de încredere în eliminarea tuturor petelor, fie că vorbim de cele de pe hainele albe sau de pe pereți. Iată cum poți scote petele de pe pereții din casa ta cu bicarbonat de sodiu și fără a fi nevoie să sugrăvești din nou. Efectele sunt uimitoare!

Cum poți scoate petele de pe pereți cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Dacă ai copii cu siguranță petele de pe pereți îți dau bătăi de cap, asta pentru că oricât ai încerca să-i explici copilului să deseneze pe foaie, inevitabil te vei trezi cu o capodeperă de artă și pe pereți. Și bineînțeles, nu poți zugrăvi de fiecare dată pereții, pentru că ar fi foarte costisitor, însă poți apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu care promite să te scape de pete. Important este să ai pereții vopsiți cu o culoare lavabilă. Astfel, murdăria poate fi îndepărtată eficient cu o mulțime de soluții, toate care au la bază un produs ieftin, regăsit în casele multor români: bicarbonatul de sodiu.

bicarbonat de sodiu, pete, pereți
Cum poți scoate petele de pe pereți cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Pentru a curăța petele de pe pereți cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă și amestecă până obții o pastă groasă. Aplică soluția obținută pe perete, apoi freacă bine cu o cârpă până când petele de grăsime sau urmele de culori dispar. Bicarbonatul de sodiu este celebru și pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, așa că poți aplica soluția obșinută și pe covoare.

De asemenea, un alt ingredient la care poți apela pentru a scoate petele de grăsime de pe pereți este oțetul. Ai nevoie doar de 50% oțet alimentar alb și 50% apă caldă pentru a scoate peretele de pe pereți. Cu soluția obținută poți freca ușor petele de grăsime de pe pereți. La final, este recomandat să tamponezi peretele cu o cârpă uscată, pentru a nu rămâne picături de oțet peste vopsea.

Dacă nu ai avut succes cu niciuna dintre variantele de mai sus, cel mai bine ar fi să vopsești din nou peretele respectiv cu o vopsea lavabilă de interior. Avantajul principal al acesteia este faptul că permite curățarea petelor cu ușurință.