Cum poți să scapi de petele de vopsea cu bicarbonat de sodiu. Soluția e uimitoare

Redacția IMPACT / 09.01.2020, 13:34
Cum poți să scapi de petele de vopsea cu bicarbonat de sodiu. Soluția e uimitoare

Fie din comoditate, fie din rațiuni financiare, femeile apelează la multe trucuri de înfrumusețare acasă. Și, pentru că bicarbonatul de sodiu se regăsește în multe gospodării, aceste se poate dovedi un real ajutor în activitățile de înfrumusețare.

Bicarbonatul de sodiu, ajutorul în eliminarea petelor de vopsea de păr

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pe care ni l-au tot recomandat în trecut mamele și bunicile noastre pentru a ne curăța diverse obiecte din casă. Pe lângă albirea dinților sau eliminarea acneei, bicarbonatul de sodiu mai are numeroase alte întrebuințări de care este posibil să nu fi aflat. Această substanță ajută la eliminarea petelor de vopsea de păr rămase pe piele după aplicarea acesteia.
De cele mai multe ori, femeile se vopsesc acasă, cu atât mai mult cu cât acest procedeu trebuie repetat aproape lunar. De aceea, toate doamnele și domnișoarele se confruntă cu petele care rămân după aplicarea vopselei de păr, pe ceafă, pe frunte, pe urechi sau chiar și pe gât. Eliminarea acestora poate fi făcută cu diluant de unghii, dar și cu o soluție de bicarbonat de sodiu.

Cum poți scăpa de petele de vopsea cu bicarbonat de sodiu. Foto: peluqueriaurb16.com
Cum poți scăpa de petele de vopsea cu bicarbonat de sodiu. Foto: peluqueriaurb16.com

Ce trebuie să faci concret pentru ca petele de vopsea de păr să dispară

Tot ce trebuie să faci este o să amesteci bicarbonatul de sodiu cu apă până obții o pastă de consistența unei creme dense pe care să o aplici ulterior pe pata de pe piele, cu ajutorul unei batiste. Pentru un efect cât mai bun, insistă asupra petei folosin o batistă înmuiată în soluția creată. Pentru petele persistente, cu pigmenți negri sau violeți, poți folosi mai întâi șampon, apoi bicarbonat de sodiu, potrivit libertateapentrufemei.ro.
Multe pete sunt greu de eliminat, de aceea este mult mai bine să te dai cu cremă pe față și pe ceafă (de preferat o cremă grasă, cum este cea de gălbenele) înainte de a te vopsi singură, deoarece crema împiedica vopseaua să intre în piele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI