Efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusețe. Ideile simple pentru acasă

Iancu Andreea 04.01.2021, 18:55
Efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusețe. Ideile simple pentru acasă

Efectele bicarbonatului de sodiu sunt extrem de apreciate de numeroase gospodine. Beneficiile pulberei albe sunt utile de la gătit și până la curățenia casei sau frumusețe. Astfel, doamnele și domnișoarele se pot bucura de trucuri simple care să le păstreze naturalețea și frumusețea fizică, fără cheltuieli prea mari. Iată câteva idei simple pe care să le folosești pentru ten, păr și dantură.

Trucuri de frumusețe cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Femeile apelează tot mai des la cosmetice naturale, fără ingrediente nocive, dar care să le ajute să își întrețină frumusețea fizică. Acesta este unul dintre motivele pentru care efectele bicarbonatului de sodiu sunt lăudate de toate acelea care au descoperit că face minuni nu doar pentru căminul tău, ci și pentru ten, păr sau aspectul dinților. Iată câteva dintre trucurile pe care le poți folosi și tu.

Atunci când îți dorești să te bucuri de o baie relaxantă și purifiantă, ai nevoie doar de 50 de grame de bicarbonat de sodiu adăugat în apa fierbinte. Astfel vei obține un efect de relaxare al mușchilor, dar te vei asigura că elimini impuritățile de la suprafața pielii. Pe același principiu se bazează și un truc de îngrijire a picioarelor. Este nevoie de 3 linguri de bicarbonat la 4 litri de apă caldă și vei beneficia de o baie calmantă pentru picioarele tale. De asemenea, pasta de bicarbonat cu puțină apă reprezintă un exfoliant excepționat, cu efect odorizant.

Pielea are nevoie de mai multă atenție în special în timpul iernii, când observăm că se exfoliază mai ușor. Pentru a înlătura celulele moarte amestecă 3 părți de bicarbonat și o parte de apă sau infuzie de mușețel și vei obține un exfoliant blând înainte de hidratarea pielii tale. Acesta este rapid și eficient, putând fi utilizat săptămânal.

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pentru frumusețe
Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pentru frumusețe

Sfaturi de frumusețe pe bază de bicarbonat de sodiu

Părul necesită și el o îngrijire specială, iar produsele cosmetice din magazine sunt uneori extrem de costisitoare și pline de substanțe nocive. Dacă visezi la un păr strălucitor și sănătos, folosește trucul cu bicarbonat de sodiu. Adaugă așadar puțin bicarbonat alături de șamponul obișnuit. La final te vei bucura de un scalp curat și șuvițe strălucitoare. De asemenea, șamponul uscat poate fi obținut cu succes din părți egale de bicarbonat de sodiu și pudră pentru bebeluși. Adaugă și trei picături de ulei esențial și te vei bucura de un produs natural eficient în combaterea scalpului gras.

Pentru o dantură mai albă nu e nevoie să ajungi pe scaunul dentistului. În intimitatea casei tale folosește bicarbonatul de sodiu la următorul periaj și spală dinții în mod delicat. La final, clătește cu apă și vei observa deja că ai o dantură mult mai strălucitoare. Și pentru că igiena este esențială în frumusețe, pensulele de machiaj și peria de păr necesită și ele o curățare eficientă. Folosește o soluție formată din apă și o linguriță de bicarbonat și vei observa că reziduurile sunt îndepărate. Pe deasupra vei beneficia și de o dezinfectare naturală a acestor instrumente.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...