4 vrăjitori din Ploiești au păcălit mai mulți oameni, spunându-le că au har divin. Prejudiciul estimat este de 200.000 lei

4 vrăjitori din Ploiești au păcălit mai mulți oameni, spunându-le că au har divin. Prejudiciul estimat este de 200.000 lei

17 persoane au fost păcălite de vrăjitori şi vrăjitoare din municipiul Ploieşti. Aceștia pretindeau că au har divin și astfel pot rezolva orice fel de problemă socială. În plus, prejudiciul estimat a fost de 200.000 lei.

4 vrăjitori din Ploiești au păcălit mai mulți oameni

Conform datelor comunicate în decursul zilei de azi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti la locuinţele mai multor persoane bănuite de înşelăciune în formă continuată, iar patru mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a rezultat că cele 4 persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin şi pot rezolva orice fel de problemă socială. În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani şi obiecte folosite la activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei, a declarat sursa citată.

4 vrajitori din Ploiesti au pacalit mai multi oameni
Perchezitii

În plus, sursele judiciare au mai spus că persoanele vizate în cauză sunt două femei şi doi bărbaţi care pretindeau că sunt vrăjitori. Se pare că acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale Ploieşti, iar în activitate au fost implicaţi şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti.

Cercetările au fost continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, unde au fost dispuse comisii obligatorii pentru audierea altor 25 de persoane vătămate de pe întreg teritoriul României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...