Broccoli are o valoare nutritivă și alimentară ridicată. Deși are foarte multe proprietăți, broccoli nu are un gust prea prietenos, astfel că, poate fi respins de copii din cauza aromei.
Broccoli are de asemenea, un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale. Are originea comună cu conopida și este răspândită în aceleași zone, potrivit totul-bio.blogspot.com.
Câteva rețete simple cu broccoli, pe care copilul tău le va îndrăgi cu siguranță
Ingrediente:
Mod de preparare:
– o ceapă mică
– 2 fâșii de ardei gras roșu
-1 morcov potrivit
– 1 cartof alb mic
– dovlecel mic
-5-7 buchetele de broccoli
-1-2 căței de usturoi
Mod de preparare:
Într-o oală cu apă (500-700 ml) se pun la fiert ardeiul, morcovul, cartoful, ceapă și usturoiul tăiate mărunt.
Lăsăm să dea câteva clocote, apoi se adaugă dovlecelul și broccoli tăiate bucățele. Legumele vor fierbe aprox. 20-30 de minute până se înmoaie.
După ce au fiert se închide focul și se adaugă o lingură de ulei de măsline.
Peste vârstă de 1 an se poate adaugă și un praf de sare și piper.
Puneți tot conținutul într-un blender și se pasează până când devine o crema omogenă. Serviți cu crutoane bine înmuiate.
Ingrediente:
– 2 buchetele de broccoli
-2 buchetele de conopidă
-1/2 cană cu cereale de orez Nestle
-1 linguita de iaurt
Mod de preparare:
Buchetelele de broccoli și conopidă se spală bine, apoi se fierb pentru aproximativ 10-15 minute.
După ce au fiert, se scurg de apă și se pasează bine într-un blender până rezultă o compoziție omogenă. Se adaugă cerealele și iaurtul și se pasează iar.
Datorită iaurtului și a cerealelor de orez, gustul conopidei și a broccoliului vor fi diminuate, iar cel mic va savura cu plăcere gustul piureului.
Ingrediente:
-360 de grame de broccoli tăiat bucățele;
-2 ouă;
-60 de grame de pesmet;
-50 g de cașcaval ras;
-sare după gust
-2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Fierbe broccoli la aburi, apoi, într-un blender, adaugă broccoli fiert, pesmetul, ouăle, cașcavalul și sarea și amestecă-le bine.
Rulează biluțe potrivite, apoi prăjește-le în uleiul încins până capătă o culoarea aurie.
Formează din compoziție bastonașe, iar apoi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptop până capată o culoare aurie.
Ingrediente:
-175 g de broccoli crud
-175 g de conopidă
-2 ouă
-70 g de pesment
-50 g de cașcaval ras
-puțină sare duă gust
Preîncălzeste cuptorul la 180 de grade Celsius și o tavă specială pentru brioșe.
Mod de preparare:
Pune broccoli și conopidă la 1-2 minute la fiert în apă clocotită cu sare, apoi pune buchetelele întro chopper sau un procesator de bucătărie și zdrobește-le fin.
Transferă compoziția obținută într-un bol, adaugă cașcavalul, pesmetul și ouăle și amestecă bine.
Unge tavă de brioșe cu puțin ulei, ia câte o lingură din compoziția rezultată și preseaz-o ușor în fiecare formă.
Coace aproximativ 15-20 de minute până capătă o culoare arămie.