3 deserturi pe care să le faci cu câteva pachete de biscuiți

Daria Petrescu 05.05.2020, 12:01
3 deserturi pe care să le faci cu câteva pachete de biscuiți

Cu doar câteva pachete de piscuiți, poți prepara cele mai delicioase rețete, întrun timp foarte scurt. Pentru cei care sunt în pană de idei, vă recomandăm trei preparate cu care nu veți da greș în bucătărie. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul va fi unul spectaculos.

Salam de biscuiți

Ingrediente

500 g biscuiţi simpli

100 g zahăr

Tot 100 ml lapte

100 g unt

300 g rahat

300 g nuci

50 g stafide

2-3 linguri rom

3 linguri cacao

1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale

1 lingurita zahăr pudră sau cacao

Mod de preparare:

Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă şi se lasă la uscat pe o hârtie absorbantă. Se pun apoi într-un vas mai mic, se stropesc cu rom şi se lasă la macerat. Nucile se usucă în cuptorul încins, 10-15 minute, apoi se curăţă de coajă şi jumătate se dau prin maşina de tocat, iar cealaltă jumătate se toacă mărunt.

Biscuiţii se zdrobesc astfel încât să se obţină bucăţi mici de aproximativ 1 cm, iar rahatul se taie cubuleţe mici.

Într-un vas de 2-3 l se face un sirop din zahăr şi lapte, apoi se adaugă untul şi cacaua. Se amestecă bine până se omogenizează şi se lasă să se răcească. Se amestecă cu nuca măcinată, biscuiţii pisaţi, rahatul, stafidele, coaja de lămâie şi nucile tocate. Dacă se obţine o compoziţie prea tare se mai adaugă o lingură de rom, iar dacă este prea moale se mai adaugă 2-3 biscuiţi pisaţi, este rețeta recomandată de Unica.ro.

Totul se pune pe o foaie din celofan pudrată cu zahăr sau cacao şi se formează un sul gros, foarte compact, de 5-6 cm. Se păstrează la rece 3-4 ore, apoi se taie felii.

Tort de biscuiți

Ingrediente:

400 g biscuiți populari;

lapte rece;

1 lingură esență de rom

Un pachet unt;

3 linguri zahăr;

1 lingură zahar vanilat în casă;

3 linguri cacao neagră;

1 linguriță cafea;

 

pentru decor:

50 g alune nesărate,

stafide aurii,

coaja de portocală și de lămâie

ciocolată cu lapte și neagră

Mod de preparare:

Se mărunțesc cu cuțitul alunele și apoi se dau la râșniță pentru o abține o pudra fină, care se va folosi la decorat. Se bate cu mixerul untul cu zahărul, zahărul vanilat, cacaoa și cafeaua până se obține o crema fină.

Tort de biscuiți
Tort de biscuiți

Mie îmi place să pun și cafea, e mai gustoasă și mai puțîn grețoasă. Se înmoaie biscuiții in lapte rece amestecat cu esență de rom și se așază într-un prim strat pe platoul pe care eventual se poate pune o folie alimentară sau de aluminiu pentru a-l înveli la final că să îl protejeze de alte arome din frigider.

Apoi se alternează stratul de biscuiți cu crema de unt. Biscuiții populari sunt mai denși, mai țări, așa că i-am ținut mai mult la înmuiat.

De asemenea, eu prefer mai multe rânduri de biscuiți, iar stratul de crema nu îl pun prea gros, că să nu fie grețos. Eu folosesc de obicei cam 4-5 straturi de biscuiți (am folosit aprox 400 g biscuiți).

Pe alocuri am pus și și stafide, coajă de portocală și de lămâie peste crema, alții fac asta numai la salamul de biscuiți, însă fiecare decorează după gust, potrivit Bucătăraș.ro.

 

Prăjitura cu budincă și biscuiți

 

Ingrediente:

Un plic de budincă de ciocolată + 2 căni de lapte

½ plic de budincă de vanilie + o cană de lapte

2 pachete de biscuiți simpli + ¾ cană lapte

1/3 cană de migdale zdrobite

1/3 cană de fulgi de cocos

Sau

cacao sau ciocolată rasă

Mod de preparare:

Înmoaie biscuiții în lapte și așază-i unul langă altul într-o tavă de yena. Peste acest prim strat, adaugă aproximativ 2 linguri din budinca de ciocolată și întinde-o cu ajutorul unei spatule. Deasupra ei, așază încă un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Continuă să alternezi cele 2 straturi până termini ingredientele.

Peste ultimul strat de biscuiți întinde budinca de vanilie. Ornează cu migdale pisate și fulgi de nucă de cocos sau cu cacao sau ciocolată rasă. Las-o să se răcească aproximativ o oră înainte de a o introduce la frigider. Ține-o la rece câteva ore sau, de preferat, peste noapte.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe