2 metode simple și eficiente cu bicarbonat de sodiu împotriva arsurilor solare. Efecte uimitoare

Diana Radu 22.05.2020, 13:58
2 metode simple și eficiente cu bicarbonat de sodiu împotriva arsurilor solare. Efecte uimitoare

Având în vedere că a început sezonul cald și că deja s-au înregistrat până acum temperaturi de vară trebuie să știi aceste două medtode simple și eficiente prin care poți trata arsurile solare. În acest sens, vei avea nevoie doar de bicarbonat de sodiu. Află cum acționează acest ingredient împotriva rsurilor solare!

Bicarbonatul de sodiu tratează arsurile solare

Dacă te confrunți cu usturimi sau roșeață din cauza faptului că ai stat prea mult la soare, poți amelioara aceste simptome neplăcute cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acest ingredient are capacitatea de a calma pielea arsă de soare. Iată care sunt cele două metode de utilizare a bicarbonatului de sodiu în acest scop.

Una dintre metode presupune spălarea cu bicarbonat de sodiu. În  acest sens, se umple cada cu apă ușor rece și pe măsură ce se umple, se adaugă o ceaşcă de bicarbonat de sodiu. După ce vei sta cel puțin 15 minute în apa cu bicarbonat vei observa că pielea ta se va calma, iar roșeața se va amelioara.

bicarbonat de sodiu, arsuri solare, remedii naturale
Bicarbonatul de sodiu tratează arsurile solare

O altă metodă pe care o poți folosi pentru a scăpa de arsurile solare este pasta cu bicarbonat de sodiu, care se aplică direct de piele. Această soluție se prepară cu o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și cu puțină apă rece care se amestecă până când devine o pastă omogenă. Amestecul se aplică pe zona arsă de soare și se lasă să acționeze timp de 15 minute după care se clătește cu apă rece.

De asemenea, un alt ingredient util împortiva arsurilor solare este oțetul. Acesta ajută la calmarea pielii, datorită acidului acetic. Poți pune oțetul într-un recipeint pulverizator pentru a fi mai ușor de aplicat, iar pentru a scăpa mai repede roșeață aplică de câteva ori pe zi pe zonele afectate de soare.