19 angajați ai Spitalului din Mangalia au fost confirmați cu noul Coronavirus. Trei secții ale spitalului au fost închise

Elena Avramescu 14.01.2022, 11:18
19 angajați ai Spitalului din Mangalia au fost confirmați cu noul Coronavirus. Trei secții ale spitalului au fost închise

Spitalul Municipal Mangalia se află în colaps, după ce trei secții ale acestuia au fost închise deoarece 19 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu noul Coronavirus. Mai multe secţii din cadrul Spitalului Municipal Mangalia au fost închise în urmă cu două zile după ce s-a aflat că angajaţii unităţii medicale au fost testaţi pozitiv la infecţia cu Covid-19.

19 angajați ai Spitalului din Mangalia, confirmați cu noul Coronavirus

Conform reprezentanţilor instituţiei medicale este vorba de un număr de 19 angajaţi din cadrul Secţiilor: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie.

„Conform procedurilor legale în astfel de situaţii, am luat toate măsurile sanitare care se impun, astfel că secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie au fost temporar închise, timp de 7 zile, iar internările direcţionate către cele mai apropiate unităţi medicale.

Camera de gardă de la Pediatrie rămâne în continuare deschisă, doar pentru urgenţe, în cadrul Pavilionului A”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

„Mai multe secţii din cadrul Spitalului Municipal Mangalia au fost închise, miercuri, după ce angajaţi ai unităţii medicale au fost testaţi pozitiv la infecţia cu coronavirus. Potrivit reprezentanţilor instituţiei medicale, este vorba de un număr de 19 angajaţi din cadrul Secţiilor: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie”, a transmis și Primăria Mangalia, joi, printr-un comunicat de presă.

19 angajati ai Spitalului din Mangalia, confirmati cu noul Coronavirus
Spitalul Municipal Mangalia

Alina Dan a mai spus că a fost înştiinţată conducerea DSP Constanţa, cea de la Ambulanţă, dar şi cea a spitalelor din apropierea Mangaliei, în cazul în care vor fi pacienţi care vor avea nevoie de internare pe secţiile respective. Atunci când situaţia va permite redeschiderea secţiilor, reprezentanţii spitalului vor informa, în timp util.

Focar și la Spitalul de Copii din Timișoara

În cursul zilei de sâmbătă, 8 februarie 2022, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat trei noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron, două la femei de 24 şi 49 de ani, fără istoric de călătorie, şi unul la un bărbat de 56 de ani, contact cu persoană venită din Franţa, toate având forme uşoare care nu au necesitat internarea.

În plus, vineri a fost confirmat și primul caz de contaminare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, în judeţ, la un tânăr de 18 ani, venit din Italia. În plus, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara a fost declarat focar activ, cu şapte angajaţi infectaţi, cu toţii vaccinaţi.

În Timișoara, rata de infectare a urcat la 1,46 la mie, pe judeţ, şi la 1,93 la mie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...