Peste 1000 de copii au avut test pozitiv în primele zile de școală și grădiniță, în România. Câți angajați din educație au fost infectați

Ana Anitoiu 17.09.2021, 18:33
Peste 1000 de copii au avut test pozitiv în primele zile de școală și grădiniță, în România. Câți angajați din educație au fost infectați

Peste 1000 de copii au avut test pozitiv Covid-19 în primele zile de școală și grădiniță, în România, conform datelor comunicate vineri de Ministerul Educației, la finalul primei săptămâni din noul an școlar. Iată câți angajați din învățământ au fost infectați.

Câți elevi sunt nevoiți să stea acasă și câți angajați din educație au fost infectați

Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, 1.091 de copii au fost depistați cu Covid-19 după ce au mers la grădiniță sau la școală, începând de luni.

Numărul de clase sau grupe la care, în consecință, activitatea față în față a trebuit să fie suspendată este de 795 la nivel național. Prin urmare, 17.658 de copii nu mai pot merge fizic la școală.

De asemenea, datele transmise de Ministerul Sănătății arată că numărul angajaților din învățământ care au fost confirmați cu Covid-19 este de 604.

Peste 1000 de copii au avut test pozitiv in primele zile de scoala si gradinita, in Romania. Cati angajati din educatie au fost infectati
Elevi cu masti de protectie asezati in banci

Care este situația în grădinițele și școlile din București

Totodată, conform DSP București, în Capitală, 46 de elevi și copii de grădiniță, precum și 11 angajați din școli și grădinițe erau confirmați cu Covid-19 joi, 16 septembrie.

Mai exact, în grădinițe au fost confirmați cu Covid-19 3 copii și doi angajați, în timp ce în clasele primare au fost depistați cu noul coronavirus zece copii și un membru al personalului.

În clasele V – VIII au fost testați pozitiv cu Covid-19, de la începutul anului școlar, 21 copii și șase angajați. La licee și școli profesionale sunt infectați cu noul coronavirus 12 copii și doi membri ai personalului.

Conform raportării DSP București, 166 de copii și doi angajați sunt contacți direcți ai unor persoane care au fost confirmate cu noul coronavirus.

Ministrul Educației, despre cazurile de Covid-19 din școli și grădinițe

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cazurile de Covid-19 ce au fost raportate în școli și grădinițe în prima săptămână a noului an școlar n-au fost ”generate de școală”, având în vedere că ”există o perioadă de incubație”.

”În primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi despre infectări generate de școală”, a declarat vineri dimineață ministrul Educației.

”În mod evident, (tulpina Delta, n.r.) s-a dovedit a fi mai contagioasă și din păcate a afectat într-o măsură mai mare decât variantele precedente copiii și tinerii, lucru care trebuie compensat de respectarea riguroasă a regulilor în școli”, a adăugat oficialul.

Bilanțul pandemiei de coronavirus în România

În ultima perioadă, numărul de noi cazuri de Covid-19 raportate zilnic în România a crescut. Vineri, 17 septembrie, acesta a fost de 4.478, după ce au fost efectuate 19.108 teste RT-PCR (7.782 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.326 la cerere) și 26.950 de teste rapide antigenice.

În total, în țară au fost raportate 1.139.505 cazuri de Covid-19, iar 1.075.499 de pacienți au fost declarați vindecați. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...