1,5 milioane de lei pe o atracție turistică din Iași, complet neinspirată. Stă în paragină de 5 ani

Aurora Popa 15.04.2021, 14:07
1,5 milioane de lei pe o atracție turistică din Iași, complet neinspirată. Stă în paragină de 5 ani

1,5 milioane de lei pe o atracție turistică din Iași. Telescaunul de la Iași este cel mai neinspirat proiect al autorităților. Pentru realizarea obiectivului, care a fost prezentat în urmă cu 8 ani ca o veritabilă atracție turistică, au fost cheltuluiți aproape 1,5 milioane de lei, iar perioada de funcționare a fost de doar 4 ani.

1,5 milioane de lei pe o atracție turistică din Iași

Stă în paragină de mai bine de 5 ani, timp în care ar fi putut să fie regândit traseul care în prezent are doar 360 de metri. Ideea principală a fost ca ieșenii să poată parca sus și să coboare cu telescaunul. Telescaunul este cel mai mic din țară. Doar 6 minute dura întregul traseu și puteau să admire doar niște copaci cei care se urcau în telescaunul de la Iași. Ideea telescaunului nu le-a surâs încă de la început ieșenilor care consideră a fi neinspirată. Unii au venit să vadă dacă mai mișcă ceva în acea zonă și au plecat dezamăgiți.

Am venit să vedem cum sunt băgați niște bani și ruginesc. A fost un moft politic la urma urmei care nu-i exploatat de nimeni și nici cum trebuie. Nu l-am văzut niciodată funcționând și sunt ieșean și vin la Ciric des. La televizor l-am văzut o singură dată când s-a făcut inaugurarea, spune un ieșean.

1,5 milioane de lei pe o atractie turistica din Iasi
Telescaun Iasi

Telescaunul este înconjurat de copaci, iar ieșenii spun că ar fi fost bine dacă s-ar îngriji autoritățile și de ei.

Văd investiția ca o sursă de divertisment pentru că Iașiul nu oferă prea multe. Nici pădurea nu este bine întreținută aici. În alte păduri nu am văzut, aici avem și toporași și brebenei. În schimb nu m-am dat niciodată cu telescaunul aici și nici nu me-am propus, spune o femeie.

Pe parcursul celor patru ani de funcționare, încasările totale au fost derizorii de doar 10600 de euro. Calculând la prețul unui bilet, rezultă că telescaunul a fost folosit de cel mult 10000 de persoane în total pe perioada lui de funcționare. Un concurs de idei a fost bugetat în anul 2019 pentru 2020 cu privire la realizarea unor noi investiții în zona Ciric. Acum autoritățile ridică din umeri și refuză să vorbească despre această investiție neinspirată.

Urmăriți Impact.ro și pe