12 intervenții ale jandarmilor din Harghita pentru alungarea urşilor din zonele locuite, de vineri până luni

Elena Avramescu 12.07.2021, 13:13
12 intervenții ale jandarmilor din Harghita pentru alungarea urşilor din zonele locuite, de vineri până luni

12 intervenții ale jandarmilor din Harghita. Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au fost extrem de ocupați de vineri până luni, după ce au intervenit de nu mai puțin de 12 ori pentru alungarea urşilor din zonele locuite. Se pare că într-unul dintre cazuri o ursoaică cu pui a intrat chiar în bucătăria unui hotel din Băile Tuşnad.

12 intervenții ale jandarmilor din Harghita

Intervenţiile au avut loc în urma unor apeluri primite la numărul de urgenţă 112, care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Băile Tuşnad, Borsec şi Topliţa, conform Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita.

Astfel că vineri seara, începând cu ora 21,06, au fost primite patru apeluri, trei din staţiunea Băile Tuşnad şi unul din Borsec. Pe de altă parte, la apelurile din Băile Tuşnad a fost nevoie să intervină un echipaj de jandarmerie, iar la Borsec, un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist. La Borsec ursul nu a putut fi găsit, în timp ce la Băile Tuşnad a fost nevoie ca urşii să fie îndepărtaţi în afara localităţii.

În decursul zilei de sâmbătă s-au înregistrat şapte apeluri, patru din Băile Tuşnad şi trei din municipiul Topliţa, iar ziua a fost încheiată de două apeluri făcute din Băile Tuşnad, la o distanţă de două ore, în ambele cazuri jandarmii îndepărtând urşii înspre pădure.

12 interventii ale jandarmilor din Harghita
Ursi Harghita

În decursul serii de duminică a fost înregistrat ultimul apel, când un bărbat a semnalat prezenţa unui urs în apropierea unui hotel din Băile Tuşnad. Se pare că ursul se afla în apropierea unui tomberon, hrănindu-se cu resturi alimentare. Echipajul de jandarmerie a reușit să îndepărteze rapid ursul înspre pădure.

Patrulele au mai rămas în zonă în toate cazurile semnalate, pentru o anumită perioadă de timp, cu scopul de a se asigura că pericolul nu mai este prezent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu.

Un copil de 8 ani din Covasna, atacat de un urs

În decursul săptămânii trecute, un copil de 8 ani a fost atacat de un urs pe o uliţă din localitatea Ghelinţa, judeţul Covasna. Imediat după, acesta a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale. Primarul comunei Ghelinţa a spus că băiatul nu a fost rănit grav, dar cu toate acestea incidentul ar fi putut avea un final dramatic.

Din fericire nu e grav, dar să vă gândiţi că ursul a intrat în localitate aproape în mijlocul zilei şi a traversat toată comuna de la un capăt la altul, aproximativ 5 kilometri. A prins copilaşul pe o uliţă din mijlocul comunei. S-a întâmplat în jurul orei 10,00, copilul se juca pe drum, când a venit ursul şi l-a lovit. Copilul a ajuns la spital, s-a ales cu o lovitură şi cu o sperietură. (…) Vă daţi seama, a trecut pe lângă grădiniţă, şcoală, primărie, avem o grămadă de înregistrări în care se vede ursul, care nu e tocmai mic, a declarat primarul Ilyes Botond Janos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...