10 sortimente de înghețată, retrase de la vânzare în Belgia. Atenție, produsul se comercializează și în România

Badea Violeta 05.08.2022, 07:30
10 sortimente de înghețată, retrase de la vânzare în Belgia. Atenție, produsul se comercializează și în România

Alertă alimentară în Belgia! În urma unui control, autoritățile au retras 10 sortimente de îngheţată de la comericalizare după ce au descoperit că produsele conțineau oxid de etilenă, o substanță extrem de periculoasă pentru sănătate. Brandul este prezent în mai multe țări, printre care se numără și România!

Alertă alimentară în Belgia. Tocmai s-au retras 10 sortimente de înghețată de la vânzare

Este dezastru în supermarketurile din Belgia. Autoritățile au descoperit 10 sortimente de înghețată ce pot provoca boli extrem de grave. Potrivit unui comunicat transmis de către Agenţia federală pentru siguranţă alimentară (AFSCA), produsele au fost retrase de la comercializare, în urma prezenței oxidului de etilenă într-unul dintre loturile testate. Este vorba de un brand celebru de îngheţată, mai exact de grupul american General Mills, care este prezent și în țara noastră.

„Producătorul acestui brand celebru de îngheţată, grupul american General Mills, a constatat în timpul unui control de rutină prezenţa unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenţei oxidului de etilenă într-un lot de produse Haagen-Dazs.”, a transmis AFSCA într-un comunicat de presă.

Oxidul de etilenă (ETO) reprezintă un pesticid cancerigen interzis în Europa.

„Furnizorul de vanilie a fost identificat drept cauză a acestei probleme, iar grupul General Mills a decis să retragă de la vânzare toate produsele preparate cu vanilia furnizată de acel producător.”, a mai precizat AFSCA.

Belgia a retras de la comercializare 10 sortimente de inghetata Haagen-Dazs
Belgia a retras de la comercializare 10 sortimente de inghetata Haagen-Dazs

Lista celor 10 produse a fost publicată

Lista celor 10 produse vizate de măsura de retragere din toate magazinele din ţară a fost publicată de către agenția belgiană. Tototdată, au fost făcute publice și datele lor de expirare.

„Cerem consumatorilor care au cumpărat aceste produse să nu le consume şi să contacteze General Mills pentru a obţine rambursarea lor”, informeazăAFSCA.

„Cele 10 sortimente de îngheţată retrase de la vânzare au fost distribuite în Belgia şi Luxemburg prin magazinele Carrefour, Resuma, Colruyt, Delfood, Delhaize, Makro, Match, Cora, Bidfood, Ceges, Romeck, Mekabe şi AET.”, a precizat agenția din Belgia.

La începutul lunii iulie, grupul american General Mills a efectuat o retragere voluntară de la vânzare a patru loturi de îngheţată comercializate în Franţa sub brandul Haagen-Dazs după detectarea unor urme de ETO atribuite unui ingredient specific, extrasul de vanilie, furnizat de unul dintre furnizorii săi.

Urmăriți Impact.ro și pe