1 decembrie deosebit în Argeș. Mai mulți elevi au defilat prin centrul orașului cu un drapel de 106 metri lungime VIDEO

Cristi Ionică 01.12.2021, 15:26

Ziua de 1 decembrie a fost sărbătorită spectaculos de elevii Școlii Populare de Arte din Pitești. Aceștia au defilat prin centrul orașului cu un drapel de 106 metri lungime. De asemenea, drapelul a fost expus în zonele cheie ale județului Argeș: la mânăstirea Curtea de Argeș, la barajul Vidraru și la cota 1800, pe Transfăgărășan. Peste 200 de persoane au fost angrenate în acest eveniment.

Mai mulți elevi din Argeș au defilat prin centrul orașului cu un drapel de 106 metri lungime

Îmbrăcați în costume populare tradiționale zonei Argeșului, peste 200 de tineri au plecat luni în nordul județului, cu scopul de a arăta lumii frumusețile sale. Prima oprire a fost în curtea Mănăstirii de la Argeș, desfășurarea drapelului lăsându-i fără cuvinte pe turiștii aflați în acel moment în vizită. Charlie, un turist englez, nu se oprea din admirație.

E extraordinar ce văd și filmez, e o idee extraordinară de promovare a țării. Filmarea o să o dau mai departe, poate copiem și noi.

Specatacolul culorilor costumelor, combinat cu tricolorul, a continuat la Vidraru, unde drapelul a fost desfășurat peste arcul celui mai mare baraj din țară. Cei mai fericiți au fost copiii, unii dintre ei aflați pentru prima dată aici.

Mai multi elevi din Arges au defilat prin centrul orasului cu un drapel de 106 metri lungime
Drapelul Romaniei pe Transfagarasan

A fost extraordinar, o emoție cum nu am mai simțit, a spus Ioana, elevă.

M-am simțit stăpîna lumii. Când privești de sus, de pe baraj, drumul și oamenii de jos, e un sentiment de măreție.

Aici, parcă suntem mai aproape de Dumnezeu. Am trăit un sentiment de mare liniște sufletească, a spus și Elena Pascu, profesor coordonator.

Mai multi elevi din Arges au defilat prin centrul orasului cu un drapel de 106 metri lungime
Drapel elevi Arges

Caravana s-a oprit în cele din urmă la cota 1800, pe Transfăgărășan. Drapelul și-a luat, astfel, la revedere de la una din marile realizări ale românilor, șoseaua cea mai spectaculoasă din Europa.

În felul acesta am ținut să aducem un omagiu realizărilor făcute de români și să marcăm tot ce înseamnă sacrificiu. Știm ce sacrificii s-au făcut pentru realizarea Mănăstirii, a barajului sau a Transfăgărășanului, a mărturisit Elena Iagăr, profesor.

Drapelul și-a încheiat periplul azi, în centrul Piteștiului, când, în fața a 2000 de oameni, a fost desfășurat pentru ultima dată în acest an.

Urmăriți Impact.ro și pe