Premieră istorică la Vatican! Ce s-a întâmplat, anul acesta, la slujba de Paște. Rămâi fără cuvinte

Redacția IMPACT 12.04.2020, 14:07
Premieră istorică la Vatican! Ce s-a întâmplat, anul acesta, la slujba de Paște. Rămâi fără cuvinte

Pentru prima data în istorie, slujba de Paște de la Vatican s-a desfășurat fără enoriași din cauza interdicțiilor impuse de pandemie. Dacă în anii precedenți erau peste 10 mii de oameni prezenți la slujbă, anul acesta nu au fost mai mult de 20. Ce mesaj le-a transmis Papa Francis oamenilor?

Ce s-a întâmplat, anul acesta, la slujba de Paște de la Vatican

Aproximativ un milion de români împreună cu alți peste un miliard de credincioși catolici sărbătoresc Învierea Domnului pe data de 12 aprilie. Paștele pe care îl celebrează azi credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici va fi urmat, duminica viitoare, de sărbătoarea similară a creștinilor ortodocși.

slujba, vatican, papa francis, inviere, paste catolic
Ce s-a întâmplat, anul acesta, la slujba de Paște de la Vatican

Anul acesta sărbătoarea Învierii s-a desfășurat în premieră fără credincioși. Enoriașii s-au rugat de această dată fiecare în propria locuință. Drept urmare, Papa Frnacisc a e a slujit aproape singur în imensa Bazilică Sfântul Petru. La slujba prin care este adusă vestea Învierii lui Iisus Hristos au fost prezenţi doar câțiva demnitari şi credincioşi, într-o biserică ce poate primi mii de vizitatori.

„Să nu vă fie teamă. Nu vă temeți. Iată mesajul de speranță. Este un mesaj pentru noi astăzi. Sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă în noaptea pe care o traversăm. În această noapte, dobândim un drept fundamental, care nu va fi luat. Dreptul la speranță (…) Întunericul și moartea nu au ultimul cuvânt. Curaj! Cu Dumnezeu, nimic nu e pierdut. Curaj! Ridică-te! Isus te cheamă.

(…) Să reducem la tăcere strigătele morții! Gata cu războaiele! Să înceteze producția și comerțul cu armament, pentru că avem nevoie de pâine, nu de arme. Să înceteze avorturile, care ucid vieți nevinovate. Să se deschidă inimile celor care au, pentru a umple mâinile goale ale celor care sunt lipsiți de cele necesare”, este mesajul rostit de Papa Francisc în cadrul slujbei de Înviere.

Urmăriți Impact.ro și pe