Pot să merg la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? Răspunsul clar al Poliției și al lui Raed Arafat

Diana Radu 12.04.2020, 11:51
Pot să merg la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? Răspunsul clar al Poliției și al lui Raed Arafat

Având în vedere că de astăzi într-o săptămână este Paștele, Raed Arafat a ținut să facă noi precizări în privința restricților. Șeful DSU sfătuiește populația să rămână în case de Paște și să nu meargă la părinți pentru a nu le pune viața în pericol. Însă, există și o excepție de la regulă.

Pot să merg la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

La această întrebare, Raed Arafat a răspuns că oamenii pot merge la părinți pentru a le duce de mâncare, însă trebuie să evite contactul cu aceștia.  În cazul în care aceste perosoane merg însoțite de copiii la bunici, înseamnă că au încălcat recomandările și mai mult au pus în pericol viața vârstnicilor.

„Vor putea să meargă, dacă merg doar să ducă mâncare – o dau la ușa casei și pleacă – înseamnă că vor respecta pentru ce au mers. Dacă ei vor merge acolo ca să intre și să viziteze și să socializeze și să ducă cu ei copiii și tot ca să viziteze bunicii înseamnă că au încălcat recomandările și înseamnă că au pus în risc viața celor care sunt în vârstă”, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, Poliția Română a făcut o postare pe pagina oficială de Facebook prin care a anunțat că cei care vor merge la părinți de Paște pentru a le duce produse vor trebui să aibă la ei cartea de identitate și declarația pe propria răspundere. În declarație, în cazul de față se va bifa numărul 4, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat majorarea amenzilor pentru nerespectarea regimului stării de asediu și a regimului de stării de urgență printr-o ordonanță de urgență publicată pe 31 martie în Monitorul Oficial al României.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Urmăriți Impact.ro și pe