Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente se vor desfășura în Capitală în perioada 16-18 septembrie

Cazacu Alexandru 14.09.2022, 12:02
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente se vor desfășura în Capitală în perioada 16-18 septembrie

Zilele Bucureștiului 2022. În acest an, Capitala României își sărbătorește cei 563 de ani de existență. Cu această ocazie, Primăria București va organiza, prin ARCUB, mai multe evenimente culturale. Festivaluri de jazz, expoziții și multe activități culturale și sportive, de toate acestea vă puteți bucura la Zilele Bucureștiului.

În ce perioadă se desfășoară Zilele Bucureștiului 2022

Începând din 16 septembrie, cu ocazia împlinirii a 563 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București și ARCUB, va organiza o serie de evenimente culturale. Printre acestea se numără și următoarele:

  • Bucharest Jazz Festival (16-18 septembrie, Combinatul Fondului Plastic);
  • Expoziția „De la Țepeș la Brâncuși – 5 secole de istorie și cultură în spațiul românesc” (16 septembrie – 22 octombrie, ARCUB – Hanul Gabroveni);
  • „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” (16-18 septembrie, Timpuri Noi – Mihai Bravu);
  • Concertul „Poveste din Bucureștiul de odinioară” (18 septembrie, Teatrul Odeon).

Așadar, seria de evenimente organizate de Zilele Bucureștiului 2022 începe pe 16 septembrie odată cu festivalul de jazz de la Combinatul Fondului Plastic. După doi ani de pauză, singurul festival de jazz în aer liber revine în agenda culturală a Capitalei. Ediția din acest a „Bucharest Jazz Festival” este dedicată în totalitate jazzului autohton.

Zilele Bucureștiului 2022 – Expoziția „De la Vlad Țepeș la Brâncuși – 5 Secole de istorie și cultură în spațiul românesc”

Expoziția se deschide vineri, 16 septembrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni. Evenimentul ilustrează istoria, cultura și „romanitatea românilor” de-a lungul ultimelor cinci veacuri printr-o amplă selecție de peste 350 de hărți, documente istorice, cărți vechi, dar și imagini rare. Conform organizatorilor, multe dintre acestea vor fi expuse pentru prima oară public.

Conform unui comunicat al Centrului Cultural al Municipiului București, exponatele fac parte din colecțiile Emilian Radu, unul dintre cei mai cunoscuți colecționari români de artă și obiecte istorice. Expoziția „De la Vlad Țepeș la Brâncuși – 5 Secole de istorie și cultură în spațiul românesc” poate fi vizitată începând de pe 16 septembrie și până pe 22 octombrie, între orele 12:00 și 20:00.

Zilele Bucureștiului 2022
Zilele Bucureștiului 2022

Zilele Bucureștiului – „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”

În perioada 17-18 septembrie va avea loc și cel de-al 17-lea weekend pietonal din seria „Străzi deschise”. Evenimentul propune locuitorilor Capitalei să redescopere străzile orașului, transformând Calea Unirii într-un loc de relaxare temporară cu promenade și diferite activități recreative și evenimente artistice.

„Ediția din acest an a „Dâmbovița Delivery” se desfășoară în cadrul proiectului „Străzi deschise – București” în perioada 16-18 septembrie. Organizat de Nod Makerspace, Fundația Cântărești și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, proiectul valorifică Dâmbovița ca arteră verde a Bucureștiului, pe care o transformă într-un spațiu public vibrant în care oamenii se pot bucura de apă, de faună, floră și de comunitate.

Timp de trei zile, pe segmentul de râu Timpuri Noi – Mihai Bravu, „Dâmboviţa Delivery” recucerește apa cu sporturi nautice și animă strada cu peste 30 de spectacole, ateliere și activități culturale și sportive pentru cei mari și cei mici”, se mai arată în comunicatul menționat anterior.

Cu ocazia Zilelor Bucureștiului va avea loc și concertul „Poveste din Bucureștiul de Odinioară”

De Zilele Bucureștiului, concertul „Poveste din Bucureștiul de Odinioară” va evoca atmosfera Micului Paris. Evenimentul va avea loc pe 18 septembrie, la Teatrul Odeon din Capitală. Printre altele, spectacolul prezintă muzică ușoară autohtonă în interpretarea Mirunei Ionescu și a lui Valentin Albeşteanu. Artiștii vor fi acompaniați de Taraful de Oraș și de tenorul Alin Stoica. Evenimentul este organizat de Asociația ProCultArt împreună cu Teatrul Odeon.

Așadar, dacă te afli în Capitală de Zilele Bucureștiului, nu ezita să iei parte la seria de evenimente inițiată de Primăria Capitalei, prin ARCUB și Direcția Cultură, Învățământ și Turism a Municipiului București. În perioada 16 – 18 septembrie, Bucureștiul îi așteaptă, atât pe copii, cât și pe adulți, cu trasee pietonale, concerte, expoziții, dar și proiecte de comunicare.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...