EXCLUSIV

Romică Țociu, despre situația teatrului de revistă românesc. Pierderea lui Alexandru Lulescu și retragerea, aproape sigură, a lui Alexandru Arșinel se resimt. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 21.06.2022, 17:59

Dispariția lui Alexandru Lulescu, ca și situația stării de sănătate a lui Alexandru Arșinel, care a slăbit foarte tare în ultimele luni și se deplasează mai nou cu ajutorul unui scaun cu rotile, indică în mod evident o schimbare a numelor grele care au cărat în spate renumele teatrului de revistă românesc. În aceste condiții, era de așteptat ca cei care au lucrat ani buni în lumea revistei să revină la matcă. Însă realitatea ne arată o cu totul altă situație. impact.ro a discutat cu Romică Țociu, unul dintre numele sonore ale teatrului românesc de revistă de după 1990, despre soarta acestui gen teatral atât de îndrăgit cândva la noi.

Romică Țociu, despre situația teatrului de revistă din România. Pierderea unor nume mari afectează arta teatrală

„În primul rând, îmi pare rău de nea Lulu, cum îi spuneam noi. A fost un mare actor, un stâlp, ce mai, al Teatrului Tănase. A fost extrem de longeviv și în meserie, și în teatru și va fi greu de pus ceva în loc. Despre Alexandru Arșinel ar fi, de asemenea, multe de spus, însă tot vârsta e cea care l-a determinat să-și regândească situația. Nu știu ce să vă spun legat de soarta acestui teatru, cel de revistă. Vreau să fiu pozitiv și mă gândesc că există foarte mulți tineri care, dacă nu au confirmat deja, o vor face în curând. Numai ei vor putea duce mai departe renumele teatrului. Altcineva nu o poate face!”, a indicat el pentru impact.ro.

Pe de altă parte, Romică Țociu s-a ferit să ofere un prognostic și asupra șanselor ca și el și marele său partener de cuplete, Cornel Palade, să se întoarcă pe scena Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, acolo de unde au plecat de mai circa 20 de ani.

„Și eu, și Cornel așteptăm doar atât, o chemare. Însă această chemare nu a sosit nici până astăzi, deși a trecut ceva vreme de când am discutat posibilitatea unei întoarceri. Ca atare, ei știu mai bine treburile acolo și dacă vor avea nevoie de noi, știu unde ne pot găsi!”, a adăugat Țociu.

Romică Țociu, despre situația teatrului de revistă
Perechea de mare succes formată din Romică Țociu și Cornel Palade ne dă întâlnire iar pe Litoral

Ce planuri au Romică Țociu și Cornel Palade pentru această vară

El afirmă că din acest punct de vedere nu se pune în niciun fel vreo problemă de orgoliu și că sunt gata să revină, dacă va fi cazul.

„Noi nu putem forța nimănui mâna. Și nici nu avem de ce să facem asta! De luna viitoare cuplul Țociu-Palade se întoarce pe scenă, în seria spectacolelor estivale cu care i-am obișnuit pe oameni. Deja am semnat și avem destule show-uri la mare în care ne vom entuziasma publicul. În plus, vara este asigurată nu doar pe Litoral. În sensul că vom avea și alte lucruri de făcut. Eu, de exemplu, voi relua, alături de partenera tradițională, Paula Chirilă, munca la emisiunea de televiziune Splash! Vedete la apă, la Antena 1. Iar Cornel, din câte știu, va avea și el de onorat un contract la PRO TV”, precizează îndrăgitul comedian.

„Suntem bine pe toată linia!”, dă el asigurări, și din perspectivă financiară, și din cea a contractelor existente în contul celor doi.

În plus, deja au ocupat agenda personală de la finele anului. De Crăciun se vor afla cel puțin trei zile alături de membrii comunității de români de la Londra, iar noul an îi va surprinde, mai mult ca sigur, pe celălalt mal al Atlanticului.

Urmăriți Impact.ro și pe