Zi decisivă pentru Elena Udrea. La ce plan a apelat fostul ministru pentru a scăpa de închisoare

Anca Manolica 12.09.2022, 17:11
Zi decisivă pentru Elena Udrea. La ce plan a apelat fostul ministru pentru a scăpa de închisoare

O nouă zi decisivă pentru fostul ministru al Turismului. Elena Udrea ar putea fi eliberată din închisoare dacă judecătorii de la Înaltă Curte de Casație și Justiție îi acceptă contestația în anulare în dosarul Gala Bute. Aceasta are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare la Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea ar putea fi eliberată

Fosta blondă de la Cotroceni se află în fața unei noi încercări de a ieși din închisoare. Dacă până acum acum magistrații au fost cei care au stabilit în dosarul Gala Bute și au decis ca Elena Udrea să rămână după gratii, iată că acum se ocupă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Un complet de cinci judecători dezbat contestația în anulare a fostului politician în cazul deciziei definitive din 7 aprilie 2022 când un alt complet de cinci magistrați din cadrul aceleiași instanțe a respins contestația în anulare a lui Udrea împotriva deciziei definitive din dosarul Gala Bute.

În urma condamnării definitive în dosarul Gala Bute, atât fostul ministru al Transportului, cât şi Rudel Obreja și Tudor Breazu au introdus această cale extraordinară de atac, în încercarea de contracarare a efectelor deciziei definitive. ICCJ a respins însă contestaţia.

Zi decisivă pentru Elena Udrea
Zi decisivă pentru Elena Udrea

Fosta demnitară, audiată prin videoconferinţă

Acum un alt complet de cinci judecători urmează să analizeze apelul avocaților Elenei Udrea împotriva deciziei care este definitivă. Aceasta a fost condamnată pentru infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2010-2012, care au legătură cu administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării și Ministerul Economie.

Udrea a luat decizia de a organiza Gala Bute în 2011, după discuții cu președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja, iar, ulterior, le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să caute soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, susțin procurorii DNA şi judecătorii care au dictat sentința finală.

Magistraţii mai spun că „sumele de bani obținute de Udrea au intrat fie nemijlocit în patrimoniul ei (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de ea (Organizația București a unui partid și Rudel Obreja)”. Fostul demnitar a fost acuzat și condamnat pentru 3 infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea unor fonduri europene.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...