Zgomotul bizar care s-a auzit înainte de implozia submarinului Titan. Singura înregistrare audio. Ce s-a întâmplat, de fapt

Ana-Maria Tudor 26.06.2023, 11:59
Zgomotul bizar care s-a auzit înainte de implozia submarinului Titan. Singura înregistrare audio. Ce s-a întâmplat, de fapt

Potrivit ultimelor informații referitoare la tragedia submersibilului Titan, semnalul acustic provocat de implozia în care cei 5 pasageri și-au pierdut viața ar fi fost detectat de Marina Statelor Unite ale Americii cu câteva ore înainte ca dispariția submersibilului să fie anunțată public. Această descoperire indică faptul că eforturile de căutare întreprinse ulterior s-ar fi confruntat cu un obstacol insurmontabil încă de la început.

Semnalul acustic a fost interceptat înainte de a fi făcută publică dispariția submersibilului

Conform informațiilor de la marca.com, Marina Statelor Unite ale Americii a identificat o anomalie în zona în care submersibilul Titan, cu cei 5 oameni la bord, se scufundase în adâncurile Oceanului Atlantic în căutarea epavei navei „Titanic”.

Pasagerii care se aflau in submersibilul Titan au fost declarati morti

Înainte ca oficialii să anunțe public dispariția submersibilului, semnalul acustic a fost detectat de echipamentele marinei. Această descoperire arată că operațiunea de căutare a fost, în realitate, sortită eșecului încă de la bun început. În schimb din declarațiile oficiale reiese faptul că informația referitoare la semnalul acustic detectat de Marina Statelor Unite a fost comunicată imediat echipei de căutare.

Cu toate acestea, echipa a decis să continue eforturile pentru a găsi victimele, chiar dacă șansele de reușită erau extrem de mici. Submersibilul Titan avea la bord 5 persoane, inclusiv 4 turiști și un pilot. În ciuda mobilizării impresionante a echipelor de căutare, povestea a avut un sfârșit tragic.

Submersibilul a făcut implozie

Cele 5 persoane aflate la bordul submersibilului Titan nu au reușit să supraviețuiască pentru a se bucura de experiența explorării epavei celebrului vapor „Titanic”. Nava lor a fost afectată de o implozie catastrofală cauzată de presiunea extremă de la adâncimea oceanului, făcând ca structura submersibilului să se comprime și să-i strivească tragic pe toți cei aflați în interior, la aproximativ 500 de metrii de epava Titanic. Materialele de construcție de slabă calitate nu au rezistat acestei presiuni devastatoare.

Implozia a creat un efect invers față de explozie, concentrând distrugerea într-un spațiu restrâns. Implozia a survenit brusc, iar persoanele aflate la bord nici măcar nu au realizat iminenta tragedie.

Cu toate acestea, Garda de Coastă americană a declarat că va depune toate eforturile pentru a recupera cât mai multe rămășițe ale submersibilului Titan și a aduce la suprafață tot ce este posibil. Totuși, din păcate, corpurile celor 5 victime nu pot fi recuperate de autorități din cauza stării lor severe și a circumstanțelor tragice în care s-au aflat, iar familiile nu își vor putea lua rămas bun de la ei în modul clasic.

 

Urmăriți Impact.ro și pe