Zeci de români, în pericol de moarte pe o autostradă din Olanda. Scuza şoferului, revoltătoare

Ioana Bucur 02.11.2021, 18:52
Zeci de români, în pericol de moarte pe o autostradă din Olanda. Scuza şoferului, revoltătoare

Copii, femei și bărbați, la un pas de tragedie. Un șofer a pus zeci de români în pericol de moarte pe o autostradă din Olanda. Doar manevrele disperate ale celorlalți conducători auto au evitat un dezastru.

51 de români, la un pas de tragedie pe o autostradă din Olanda

Au fost momente de groază pentru cei 51 de pasageri dintr-un autocar ce circula pe autostrada A2, lângă Born, provincia Limburg  din Olanda. Șoferul, și el român, nu a ținut cont că este responsabil de siguranța zecilor de pasageri pe care îi transporta, printre care și copii, și a condus autobuzul pe contrasens, punând viețile tuturor în pericol.

Doar vigilența șoferului unui camion care circula regulamentar i-a scăpat pe români de un accident cumplit, conducătorul reușind să evite autobuzul în ultimul moment. Abia atunci și-a dat seama șoferul român de greșeala pe care o făcuse și a oprit vehiculul pe banda din stânga.

Autovehicule de patrulare cu lumini intermitente au oprit în fața autobuzului pentru a avertiza traficul din sens opus.

Poliția a decis să oprească circulația pe autostradă pentru o scurtă perioadă, astfel încât autobuzul românesc să poată întoarce în condiții de siguranță.

În momentul în care i s-au cerut explicații pentru greșeala făcută, românul a spus că nu a fpcut altceva decât să respecte indicațiile primite de la GPS.

Zeci de români, în pericol de moarte pe o autostradă din Olanda

Accident cumplit în Ungaria

La mijlocul lunii octombrie, un microbuz românesc a fost implicat într-un accident grav pe autostrada M1 din Ungaria.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Komárom-Esztergom a anunțat că un accident rutier grav a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria, în direcția Győr, lângă localitatea Bábolna. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Poliției ungare, există cinci persoane decedate și mai mulți răniți.

Un comumicat al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Komárom-Esztergom precizează că în accident au fost implicate patru autovehicule. Într-unul dintre acestea călătoreau cinci persoane, iar toate au decedat pe loc – două femei și trei bărbați.

Un bărbat în jur de 50 de ani care a suferit o leziune la cap a fost transportat la spitalul din Győr, starea lui fiind stabilă.

Pál Győrfi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Naţional de Ambulanţă, a declarat agenţiei MTI că au fost alertate ambulanţe şi un elicopter de ambulanţă pentru a interveni la locul accidentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...