Zeci de persoane au murit la câteva ore după ce au participat la o înmormântare

Iancu Andreea 18.05.2020, 15:28
Zeci de persoane au murit la câteva ore după ce au participat la o înmormântare

Se pare că nu doar pandemia de COVID-19 face victime în lume. În timp ce numărul de îmbolnăviri crește în funcție de măsurile de prevenție și limitare ale fiecărui stat în parte, alte cauze pot aduce moartea. În Mexic, COVID-19 a infectat 49.219 persoane şi a făcut 5.177 de victime, dar altul este motivul pentru care au fost raportate noi decese în țară.

Mexicanii mor din pricina alcoolului contrafăcut

Mexicul se confruntă în această perioadă de criză cu o serie de decese provocate de consumul de alcool contrafăcut. Astfel, conform autorităților locale, numărul deceselor a ajuns la 138.

Statul mexican Puebla a înregistrat un număr uluitor. Secretarul pentru sănătate din acest stat a explicat situația din centrul Mexicului.

…cel puţin 96 de persoane s-au intoxicat în urma consumului de alcool contrafăcut; 70 au murit, 15 sunt spitalizate, iar alte 11 au fost externate. Majoritatea pacienţilor spitalizaţi sunt în stare gravă. a declarat Secretariatul pentru sănătate din acest stat din centrul Mexicului.

Fabricile de bere din Mexic, închise până în iunie Sursă foto - Pexels
Fabricile de bere din Mexic, închise până în iunie
Sursă foto – Pexels

23 de decese după înmormântare

Aproximativ 80 de persoane au participat marţi la o înmormântare la Chiconcuautla. Localitatea se află la 200 de kilometri nord-est de Ciudad de Mexico. Acesta din urmă reprezintă locul principal de intoxicaţie cu “refino”. Băutura reprezintă un rachiu din trestie de zahăr tipic regiunii, fabricat artizanal.

Astfel, douăzeci și trei de oameni au murit la câteva ore după o înmormântare, după cum precizează oficialii. Primăria din localitate susține că alcoolul era contrafăcut. La producerea sa au fost utilizate substanțe alternative pentru a reduce costurile fabricației. De asemenea, din pricina crizei financiare provocate de epidemia cu COVID-19, multe persoane au ales să consume băuturi alcoolice cu o origine îndoielnică.

Cunoscutele fabrici de bere din țară, precum Grup Modelo, care produce Corona sau Heineken, și-au oprit producția la începutul lunii aprilie și speră să revină din iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe