Zeci de oameni din Mehedinţi aşteaptă de multe ore în ploaie pentru a-și schimba furnizorul de gaze. Scumpirile uriașe i-au adus în pragul disperării

Elena Avramescu 15.10.2021, 14:58
Zeci de oameni din Mehedinţi aşteaptă de multe ore în ploaie pentru a-și schimba furnizorul de gaze. Scumpirile uriașe i-au adus în pragul disperării

Situația facturilor foarte mari i-a adus în pragul disperării pe mulți români, iar cei din Mehedinți nu sunt mai prejos. Astfel că mulți au luat decizia de a a-şi rezilia contractele după ce s-au trezit că au de plată de până la trei ori mai mult decât de obicei.

Zeci de oameni din Mehedinţi stau în ploaie pentru a-și schimba furnizorul de gaze

Oamenii din Mehedinţi aşteaptă chiar în ploaie, pe frig, la sediile furnizorilor de utilităţi, pentru a reuși să facă rezilierea contractelor. Cu toate că este destul de frig și plouă încontinuu, zeci de oameni au venit de la prima oră și s-au așezat la coadă pentru a-și putea rezilia contractele.

Astfel că firma cu care oamenii au contracte încheiate și are exclusivitate pentru extinderea rețelei de gaze naturale în oraș, a decis să scumpescă prețul pe megawat pe oră, de la 125 de lei la 1200 de lei, fiind o creștere substanțială pe care oamenii spun că nu au cum să o plătească.

Cu toate că localnicii știu că a fost liberalizată piața gazelor naturale, scumpirea este mult prea bruscă în cazul acestui furnizor. Pe lângă asta, din vară până acum, prețul gazului a fost deja scumpit de trei ori la același furnizor. Ministrul Energiei s-a solicitat deja, spunând că spune că a cerut o verificare a acestei firme din partea ANRE și ANPC.

Pe de altă parte, oamenii spun că la alți furnizori prețul megawattului este de 350-450 lei pe oră, cu mult mai ieftin decât tarifele percepute de această firmă.

Până acum, până la 40% din populația din Drobeta-Turnu Severin este racordată la rețeaua de gaze naturale, iar ceilalți se încălzesc fie în sistem electric, fie în sistem centralizat cu energie termică, unde prețul urmează să fie și de 360 lei pe gigacalorie în această iarnă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...