Zeci de nave de război, puse deja în mişcare în Marea Neagră. La ce dată ar putea fi invadată Ucraina de ruşi

Badea Violeta 12.02.2022, 15:48
Zeci de nave de război, puse deja în mişcare în Marea Neagră. La ce dată ar putea fi invadată Ucraina de ruşi

Ucraina devine tot mai presată de Rusia! Zeci de nave de război au fost observate în Marea Neagră, mai exact în apropierea Peninsulei Crimeea. Și asta în conditiile în care Washingtonul a anunțat deja că va începe războiul dintre cele două state. Iată la ce dată ar putea fi invadată Ucraina de ruși!

Vladimir Putin face o nouă mutare în Marea Neagră

În cursul zile de sâmbătă, Rusia a început noi manevre navale de amploare în Marea Neagră, cu mai mult de 30 de nave de război în apropierea Peninsulei Crimeea.

Ministerul Apărării de la Moscova susține că este vorba de un exercițiu organizat cu scopul de a apăra coasta acestei peninsule.

„Peste 30 de nave din Flota de la Marea Neagră au navigat de la Sevastopol şi Novorossiisk conform planului de exerciţii”, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova.

„Scopul exerciţiului este de a apăra coasta Peninsulei Crimeea, bazele forţelor Flotei Mării Negre, precum şi obiectivele sectorului economic al ţării (…) faţă de eventuale ameninţări militare”, a mai completat ministerul.

Mai multe nave de razboi au fost puse in miscare in Marea Neagra
Mai multe nave de razboi au fost puse in miscare in Marea Neagra

Tensiuni între Rusia și Washington

Washingtonul a anunțat vineri, 11 februarie, că Rusia va invada Ucraina pe data de 16 februarie. Președintele Joe Biden le-a dat vestea șocantă și liderilor occidentali. De asemenea, Bloomberg anunţa că rușii i-ar putea invada pe vecinii noștri încă din data de 15 februarie.

„În timpul apelului de o oră, președintele Joe Biden le-a spus liderilor occidentali data de 16 februarie”, potrivit Politico.

Totuşi, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova neagă informațiile transmise de Washington. Aceasta i-a acuzat pe americani de dezinformare.

„Isteria Casei Albe este mai grăitoare ca niciodată. Anglo-saxonii au nevoie de un război cu orice preţ. Provocările, dezinformarea şi ameninţările sunt metoda preferată de a-şi rezolva propriile probleme”, a postat Maria Zaharova pe Telegram.

Cu toate astea, oricine poate observa că Rusia a masat zeci de mii de militari la graniţele cu Ucraina, în ultimele luni. Chiar și așa, Rusia spune că nu își dorește să pornească războiul, însă cere garanţii pentru securitatea sa și dorește ca Ucraina să nu fie primită în NATO.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...