Zeci de mii de militari ruşi s-au strâns la graniţa cu Ucraina. NATO cere retragerea trupelor

Stan Filon 15.04.2021, 08:14
Zeci de mii de militari ruşi s-au strâns la graniţa cu Ucraina. NATO cere retragerea trupelor

Rusia pare că se pregătește intens de război! Chiar dacă întregul mapamond este cu ochii pe el, iar comunitatea internațională îi cere să se retragă, Vladimir Putin merge înainte cu planul său și trimite și mai mulți soldați la granița cu Ucraina.

Zeci de mii de militari ruşi s-au strâns la graniţa cu Ucraina

Zeci de mii de militari au fost trimiși în peninsula Crimeea și la frontiera cu Ucraina, cu mult mai mulți față de episodul din 2014, când Rusia a anexat Crimeea. Potrivit estimărilor Statelor Unite, Rusia are în acea zonă între 15.000 şi 25.000 de militari.

Cel care a venit cu estimarea foarte alarmantă este chiar Courtney Austrian, însărcinatul cu afaceri al SUA, care a participat la o reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), la Viena, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Zeci de mii de militari rusi s-au strans la granita cu Ucraina
Zeci de mii de militari rusi s-au strans la granita cu Ucraina

Mai multe trupe ruse decât în 2014, când Rusia a anexat Crimeea

”Potrivit informaţiilor obţinute din surse disponibile, Rusia are mai multe trupe staţionate la graniţa cu Ucraina acum decât în orice alt moment începând din 2014”, a afirmat Courtney Austrian cu prilejul unei reuniuni online.

Diplomatul american consideră că Rusia ar trebui să invite reprezentanţi străini în zona respectivă, pentru a atenua tensiunile. ”Cerem încă o dată Rusiei să explice mărimea, structura şi scopul acestei activităţi”, a spus Courtney Austrian. Acesta a spus că explicația unor așa-zise exerciții de teren nu este suficientă.

Moscova a avertizat marţi Statele Unite ale Americii ”să stea departe” de Rusia şi Crimeea, amenințând că riscul de incidente este foarte ridicat. Avertismentul vine de la ministrul adjunct al afacerilor externe rus, Serghei Riabkov.

Pe de altă parte, și NATO cere Moscovei să-şi retragă trupele pe care le comasează la frontiera cu Ucraina. Guvernele occidentale nu recunosc Crimeea ca aparținând Rusiei, ci îl consideră pământ ucrainean. Rusia a anexat Crimeea în urma unui refrendum foarte controversat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI