Zeci de mii de mașina Tesla, chemate în service: problema care te poate costa scump

Gabriel Peneș 11.11.2022, 12:40
Zeci de mii de mașina Tesla, chemate în service: problema care te poate costa scump

Zeci de mii de mașina Tesla, chemate în service. Gigantul producător de autovehicule electrice continuă seria de probleme cu care se confruntă la unele dintre modele sale. Peste 40.000 de mașini din gama S și X au nevoie de verificare, după ce au fost depistate probleme cu un software ce controlează sistemul de direcție, lucru ce poate genera accidente grave.

Zeci de mii de mașina Tesla, chemate în service

Tesla, compania deținută de Elon Musk, pare să aibă un an teribil din punctul de vedere al siguranței mașinilor sale. Gigantul producător de autovehicule electrice a rechemat în service 40.168 de mașini din modelele S și X din cauza depistării unor probleme la un software-ul ce poate anula controlul asistenței de direcție când automobilele trec peste gropi sau denivelări de pe șosea, scrie engadged.com.

Autoritatea americană NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) este îngrijorată că pierderea bruscă a ajutorului dat de senzorul respectiv poate duce la accidente cu consecințe grave.

Problema afectează modele din ambele game, X și S, fabricate din 2017 până în 2021 și a apărut prima oară în acest an. Tesla s-a ocupat deja de scrierea unui nou cod pentru software-ul problematic, astfel că peste 97% dintre autovehiculele afectate îl au deja.

Problema care te poate costa scump

Aceasta este a 17-a rechemare în service a modelelor Tesla în acest an. În septembrie, o problemă cu funcționarea geamurilor a dus la rechemarea a aproape 1,1 milioane de mașini în SUA. În total, peste 3,4 milioane de mașini Tesla s-au confruntat cu diverse defecțiuni ce au dus la rechemarea în service, de-a lungul lui 2022.

În luna mai, nu mai puțin de 130.000 de mașini Tesla au fost semnalate cu probleme de supraîncălzire la sistemul de infotainment. Practic, tableta de dimensiuni generoase din centrul mașinii poate atinge temperaturi care devin problematice.

Rechemarea în service a vizat modelele de Tesla Model S și Tesla Model X care au fost lansate în 2021 și 2022, dar și cele mai noi Model 3 și Model Y lansate în 2022. Dar automobilele electrice produse de compania lui Elon Musk a mai avut probleme și cu centurile de siguranță, dar și cu un virus de a afectat funcția de autopilot.

Tesla se confruntă cu probleme și după ce Elon Musk a decis să achiziționeze Twitter. Acţiunile companiei au scăzut săptămâna aceasta la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape doi ani, după ce miliardarul a dezvăluit că a vândut acţiuni în valoare de încă 3,95 miliarde de dolari la producătorul de vehicule electrice. Musk s-a debarasat de 19,5 milioane de acţiuni între vineri şi marţi, potrivit documentelor publicate de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC)

 

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....