Zborurile Boeing suspendate de cea mai mare companie aeriană cargo din Rusia

Mihnea Tălău 18.03.2022, 23:07
Zborurile Boeing suspendate de cea mai mare companie aeriană cargo din Rusia

Cea mai mare companie aeriană de transport de marfă din Rusia, Volga-Dnepr Group, a anunțat vineri că a suspendat toate zborurile cu aeronave Boeing  din cauza sancțiunilor occidentale.

Moscova a răspuns cu impunerea acelorași măsuri

Sancțiunile au întrerupt aprovizionarea Rusiei cu majoritatea aeronavelor și a pieselor de schimb. Statele Unite și Europa și-au închis spațiul aerian pentru companiile aeriene rusești, iar Moscova a răspuns prin impunerea aceleiași măsuri.

Volga-Dnepr a precizat într-un comunicat că a oprit operațiunile a două dintre subsidiarele sale – AirBridgeCargo și Atran – care folosesc 18 avioane Boeing 747 și 6 Boeing 737, din cauza sancțiunilor și a deciziei Autorității Aeronautice Civile din Bermude (BCAA) de a le retrage certificatele de siguranță.

„Conducerea Volga Dnepr a luat o decizie conștientă de a găsi o soluție posibilă împreună cu partenerii și autoritățile de reglementare de stat”, a declarat aceasta.

Volga-Dnepr, care se descrie ca lider mondial pe piața transportului de mărfuri supradimensionate și grele, continuă să zboare cu avioane de fabricație rusească, inclusiv avioane cargo An-124 și Il-76.

Rusia a adoptat o lege care permite companiilor aeriene din țară să înscrie aeronavele închiriate de la companii străine în registrul aeronautic rusesc – o manevră care ar putea alimenta temerile occidentale privind o incapacitate de plată în masă care să implice sute de avioane de linie citește mai mult.

Toate avioanele demnitarilor rusi au zburat azi spre Siberia

Sancțiuni economice impuse Rusiei

Pe fondul războiului, tot mai multe companii internaționale au părăsit Rusia. Sancțiunile economice impuse, după ce Putin a ordonat atacul asupra Ucrainei, își produc efectul.

Începând cu 2 martie, aproximativ o sută de companii au refuzat să mai lucreze în Rusia sau să coopereze cu această țară și cu cetățenii săi, să își furnizeze produsele și serviciile acolo.

Trebuie spus că decizia de a pleca de pe piaţa din Rusia, a fost luată cu mare greutate de multe firme, întrucât asta înseamnă să renunţe la investiţii foarte profitabile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...