Zboruri misteriose în Rusia. Mai multe avioane de transport VIP au plecat din Moscova spre Siberia

Nicu Stan 17.03.2022, 19:31
Zboruri misteriose în Rusia. Mai multe avioane de transport VIP au plecat din Moscova spre Siberia

Zboruri misteriose în Rusia. Mai multe avioane de transport VIP au plecat din Moscova spre Siberia. O flotă mare de aeronave, folosită de demnitarii ruși, aparținând Departamentului Special de zbor rus au plecat de la Moscova spre mai multe rute din Siberia. În zonă ar exista un buncăr antiatomic.

Mister total în Rusia. Avioanele demnitarilor ruși au zburat toate din Moscova spre Siberia

Conform siteurilor care monitorizează zborurile făcute de companiile aeriene, o flotă mare de aeronave de transport VIP aparținând Departamentului Special de zbor rus „Rossiya” a decolat de pe Aeroportul Vnukovo (VKO) din Moscova la primele ore ale zilei de joi, 17 martie 2022.

Acest detașament are sarcina de a transporta oficiali ai guvernului rus. Conform datelor Planespotters, detașamentul operează 29 de avioane, dintre care majoritatea sunt Tupolev Tu-214, Ilyushin Il-96 şi Sukhoi Superjet 100, toate de fabricație rusă.

Vladimir Putin ar fi deja pus la adapost in buncarul din Siberia
Vladimir Putin ar fi deja pus la adapost in buncarul din Siberia

În Siberia ar exista un buncăr antiatomic

De asemenea, cel puţin 10 dintre aceste aeronave au fost observate decolând din VKO începând cu ora 8:48 AM MSK (5:48 GMT) şi se îndreptau spre est pe diferite rute de zbor în Ufa, Tyumen, Surgut, Omsk, Novosibirsk.

În plus, există informaţii conform cărora președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar deține un adăpost antinuclear în Siberia.

Avionul lui Serghei Lavrov, care se deplasa spre China, întors din drum

De asemenea, aeronava care îl transporta pe ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, într-o misiune diplomatică la Beijing, China, s-a întors din zbor exact când traversa cerul Siberiei.

Astfel, avionul lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, era programat să aterizeze joi la Beijing, China, însă în mijlocul zborului, la aproximativ 2.800 de kilometri aeronava a fost întoarsă deasupra regiunii Novosibirsk din Siberia pe aeroportul Vnukovo din Moscova, în loc să își continue drumul spre China.

Nu se cunoaște motivul întoarcerii avionului din drum

Pentru moment nu se cunoaște dacă oficialii chinezi nu au mai vrut să-l primească pe Serghei Lavrov sau dacă a făcut cale în întoarsă la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, Bild scrie că din 23 februarie, Vladimir Putin, de 69 de ani, nu a mai fost văzut în clădirea de la Kremlin fiindcă „centrul puterii sale de la Moscova este prea periculos”.

Vladimir Putin deja s-ar afla la adăpost

Expertul militar Oleg Jdanov a susținut, la începutul acestei luni, că Vladimir Putin se află deja în buncărul antiatomic din Siberia, la Gorno-Altaisk, situat la mai bine de 3.000 de kilometri de capitala rusă. Un alt adăpost în care s-ar putea retrage liderul de la Kremlin în cazul unui atac nucelar ar fi buncărul antiatomic de la Samara, situat la 860 de kilometri de Moscova, amplasat pe malul de est al râului Volga.

Acest buncăr a fost comandat chiar de Iosif Stalin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și urma să fie folosit ca loc de retragere în cazul în care Moscova ar fi fost cucerită.

Urmăriți Impact.ro și pe