China îi refuză pe ruşi? Aeronava care îl transporta pe Serghei Lavrov într-o misiune diplomatică la Beijing s-a întoars din drum exact când se afla deasupra spațiului siberian. Ministrul de Externe al Rusiei era programat să aterizeze joi la Beijing, China, însă ceva i-a stricat planurile.
Avionul în care se afla Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, era programat să aterizeze joi la Beijing, China, însă nu va mai ajunge pentru că s-a întors din drum exact când aeronava traversa cerul Siberiei.
În mijlocul zborului, la aproximativ 2.800 de kilometri aeronava a fost întoarsă deasupra regiunii Novosibirsk pe aeroportul Vnukovo din Moscova, în loc să își continue drumul către China.
Nu se cunoaște motivul pentru care aeronava ministrului de Externe al Rusiei s-a întors din drum. Se ia în calcul faptul că oficialii chinezi nu au mai vrut să îl mai primească pe Serghei Lvrov în vizită.
De asemenea, se poate ca chiar Vladimir Putin să îl fi rechemat pe ministrul său de Externe înapoi. Se cunoaște faptul că Vladimir Putin a solicitat ajutorul Chinei pentru drone şi pachete alimentare pentru soldații ruşi.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Singura șansă a Rusiei de a nu se scufunda cu totul este China şi sprijinul său economic. Fără acest sprijin vom avea o Rusie în haos. Dacă China se răzgândește atunci nicio Rusie cu 6500 de ogive nucleare nu este în favoarea securității mondiale”, a spus la Antena 3, Bogdan Chireac, analist politică externă.
Pe de altă parte, adminisrația orașului ucrainean Ivano-Frankivsk a cerut ajutorul Primăriei Oradea, pentru a-i trimite mai multe produse solicitate, inclusiv alimente și echipamente medicale.
Ivano-Frankivsk se pregătește să se apere în fața unor atacuri ale armatei ruse și ajută orașele deja bombardate din estul țării. De asemenea, mulți dintre locuitorii acestora s-au refugiat aici.
În plus, Ucraina va primi un nou ajutor din partea Americii. Ajutorul constă în 100 de drone kamikaze de tip Switchblade, care fac parte din sprijinul militar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari, anunţat de către Joe Biden, preşedintele SUA.
Dronele kamikaze de tip Switchblade pot rămâne în aer până la 30 de minute, deasupra unor anumite zone, până când un operator le dirijează de la distanță să atace diverse ținte. Sunt încărcate cu explozibil și sunt proiectate să intre direct în ţintele vizate și să le distrugă.