Wizz Air anulează încă 12 rute de zbor din România. Orașele de unde nu se mai fac zboruri

Corina Oprea, Radu Constantin 30.05.2023, 17:33
Wizz Air anulează încă 12 rute de zbor din România. Orașele de unde nu se mai fac zboruri

Vești rele pentru clienții Wizz Air! Compania a făcut un anunț de ultimă oră, prin care a transmis un mesaj ce nu le va pica deloc bine celor care călătoresc cu ajutorul acestei companii. Aflăm de la cei de la conducere că anulează încă 12 rute de zbor din România, care ar fi pornit de la patru aeroporturi din București.

Wizz Air anulează mai multe zboruri

Nu este prima dată când Wizz Air face un anunț de acest gen. Aflăm acum că celebra companie a luat o decizie care afectează o mulțime de clienți: nu va mai opera în sezonul de iarnă 2023 un număr de 12 rute spre și dinspre patru aeroporturi românești.

Mai exact, compania a stabilit că, de la finalul lunii octombrie, nu va mai zbura din București către Aarhus (Danemarca), Alghero (Italia), Malmo (Suedia) și Santander (Spania). Deși avea deja mai multe zboruri programate, le-a anulat și a încheiat colaborarea cu aceste aeroporturi.

Compania anunță că anulează toate zborurile și din Iași către aeroporturile din Catania și Treviso (Italia), dar și la ruta extrem de celebră din Timișoara spre aeroportul din Treviso (Italia). Cât despre Cluj-Napoca, vor fi suspendate toate zborurile spre Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Liverpool (Marea Britanie), Luqa (Malta) și Napoli (Italia).

Wizz Air și-a dezamăgit clienții

Wizz Air și-a dezamăgit extrem de tare clienții în ultima perioadă și începe să piardă încrederea acestora. Vinerea trecută, o aeronavă Wizz Air a aterizat la Varna în loc de Aeroportul din Sofia, fără să îi anunțe, dinainte, pe pasageri. Au aflat că nu ajung la destinația dorită cu doar câteva minute înainte de aterizare. Distanța dintre cele două orașe este una mare, de peste 400 de kilometri.

Incidentul a fost făcut public luni, după ce imaginile au devenit virale. Lidiya Dimitrova, unul dintre pasagerii care au filmat întreg momentul, a spus că nu a mai avut parte de o asemenea situație de când călătorește cu avionul.

Ea a declarat pentru Televiziuna Națională că oamenii au fost nemulțumiți și au avut o reație dură, pe motiv că „este o bătaie de joc a acestei companii aeriene față de pasagerii bulgari”. De altfel, a dezvăluit că echipajul aeronavei a fost și foarte recalcitrant și nu a comunicat cum trebuie cu pasagerii.

„Deși echipajul știa, fără să ne informeze, ne-a urcat în avion. Iar cu 15 minute înainte de a ateriza pe aeroportul din Varna, în loc de aeroportul din Sofia, pilotul ne-a anunțat că vom ateriza pe un aeroport greșit. Au fost comandate 5 autobuze, care trebuie să ne ducă pe toți, ceea ce înseamnă că mulți dintre noi nu vor putea merge la serviciu sau să-și îndeplinească angajamentele.

Nu numai că linia aeriană refuză să coopereze, dar a apărut și poliția de frontieră și ne-a dat 10 minute să ne gândim dacă să coborâm de bunăvoie sau ne vor aresta și ne vor scoate din acest avion în cătușe, inclusiv pe copiii care sunt aici”, spune Dimitrova în videoclipul publicat pe internet.

Urmăriți Impact.ro și pe