WhatsApp urmează să implementeze noua politică. Ce se întâmplă acum cu utilizatorii aplicației

Cristian Cojocaru 14.05.2021, 14:11
WhatsApp urmează să implementeze noua politică. Ce se întâmplă acum cu utilizatorii aplicației

În luna ianuarie, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie instantă, WhatsApp anunța că noua politică urmează a fi implementată, condiții care sunt foarte controversate pentru utilizatorii aplicației.

Ce se întâmplă cu aplicația WhatsApp înainte de a implementa noua politică

La începutul anului, WhatsApp introducea modificarea controversată a politicii sale de confidențialitate cu ajutorul unei ferestre de tip pop-up în cadrul aplicației. Indignarea utilizatorii a determinat compania să întârzie implementarea acestei modificări pentru câteva luni, însă, inevitabilul este gata să se producă începând cu data de 15 mai.

Această mișcare a companiei a ridicat o mare problemă utilizatoril din cauza faptului că actualizarea va duce la partajarea datelor WhatsApp cu alte aplicații Facebook. Astfel, tot mai multe persoane au migrat către alte aplicații de mesagerie instantă. Datele furnizate de firma de analize SensorTower sugerează că descărcările aplicației Signal axate pe confidențialitate au crescut cu aproape 1.200% de la an la an în primul trimestru al anului 2021.

Astfel, aplicația Signal fost descărcată de aproximativ 64,6 milioane de ori. Ianuarie a fost luna de succes pentru aplicație, cu peste 51 de milioane de descărcări. Creșterea descărcărilor Telegram în aceeași perioadă a fost de 98%, iar aplicația a înregistrat 161 de milioane de instalări. Această creștere a ajutat, de asemenea, messengerul să treacă peste 500 de milioane de utilizatori activi lunari pe platformă.

WhatsApp noua politică
In ciuda noii politici, numarul de utilizatori ai aplicatiei este in crestere

Noii termeni au creat contrariul așteptărilor

În timp ce aceste două aplicații au fost câștigătorii mari ai schimbării politicii WhatsApp, alte platforme cu protocoale experimentare și funcții de autentificare, au profitat de mișcarea WhatsApp. Astfel, aplicații precum Element bazat pe Matrix și aplicația de înregistrare fără telefon, Sesssion au cunoscut un interes major în acea perioadă.

Cu toate acestea, noua politică nu au oprit creșterea WhatsApp într-un mod semnificativ. Datele SensorTower sugerează că, în timp ce instalările aplicației deținute de Facebook au scăzut cu 43% de la an la an pentru perioada ianuarie-aprilie, totuși a reușit să-și învingă rivalii cu 172,3 milioane de descărcări. Aceasta este, de asemenea, o dovadă a scării WhatsApp ca aplicație cu peste 2 miliarde de utilizatori activi lunar.

Facebook a declarat pentru TechCrunch săptămâna trecută că majoritatea utilizatorilor au acceptat politica de confidențialitate actualizată, iar aplicația continuă să crească, deși nu a fost făcută public o cifră în acest sens. Este posibil ca oamenii să nu se îndepărteze complet de WhatsApp, dar creșterea descărcării altor aplicații sugerează că sunt dispuși să încerce noi platforme și, probabil, folosesc mai multe aplicații pentru a discuta cu diferite seturi de oameni.

Urmăriți Impact.ro și pe