WhatsApp se transformă peste noapte într-un fel de Facebook sau Instagram: de ce ai vrea așa ceva

Gabriel Peneș 08.02.2023, 12:30
WhatsApp se transformă peste noapte într-un fel de Facebook sau Instagram: de ce ai vrea așa ceva

WhatsApp se transformă peste noapte într-un fel de Facebook sau Instagram. Aplicația de mesagerie cu peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global a anunțat introducerea unor funcții noi legate mai ales de statusul prin care îți comunici stările către celelalte contacte. Schimbările vor fi valabile, în toată lumea, în câteva săptămâni.

WhatsApp se transformă peste noapte într-un fel de Facebook sau Instagram

WhatsApp, platforma de mesagerie cu peste 2 miliarde de utilizatori în toată lumea, pare că vrea să semene tot mai mult cu Facebook ori Instagram. Aparținând tot de Meta, ca și celelalte două rețele sociale, compania a anunțat câteva schimbări importante în privința modificării statusurilor pe care le putem publica în cadrul aplicației, astfel încât utilizatorii să aibă mai multe motive să comunice mai ușor și mai expresiv stările prin care trec.

Una dintre noutățile majore este o caracteristică numită Stare vocală, care îți oferă posibilitatea de a seta note vocale cu o durată de până la 30 de secunde, în loc de actualizarea de stare.

Despre asta, compania a spus că se dorește a fi un mod un pic mai personal de a oferi actualizări, mai ales dacă te simți confortabil să vorbești, în loc să tastezi.

O altă schimbare vizează posibilitatea de a răspunde la actualizările de stare ale prietenilor sau contactelor apropiate cu ajutorul emoticoanelor. WhatsApp spune că aceasta a fost funcția numărul 1 dorită de utilizatori, după lansarea Reactions, anul trecut.

WhatsApp se transformă peste noapte într-un fel de Facebook sau Instagram: de ce ai vrea așa ceva
Aplicația de mesagerie WhatsApp aduce câteva schimbări majore legate de modalitatea în care pot fi transmise actualizările de stare către celelalte contacte

De ce ai vrea așa ceva

Acum poți răspunde rapid la orice stare glisând în sus și atingând unul dintre cele opt emoji-uri. Firește, rămân valabile și opțiunile de răspuns deja existente, cu ajutorul textului, mesajului vocal, autocolantelor etc.

O altă actualizare cheie este o funcție numită Private Audience Selector, care îți permite să alegi cine îți va putea vedea actualizările de stare.

Cu alte cuvinte, vei putea selecta publicul pentru fiecare actualizare de stare pe care o faci, primind control aprofundat și un confort mai mare decât sunt capabile setările actuale de confidențialitate.

De asemenea, cu ajutorul Status Profile Rings nu vei pierde niciodată un status de la o persoană foarte apropiată. Acel ring (inel) va fi prezent în jurul imaginii de profil a contactului respectiv ori de câte ori acesta distribuie o actualizare de stare.

Acesta va fi vizibil în listele de chat, listele de participanți de grup și informațiile de contact. În plus, Status Profile Rings adaugă, de asemenea, un sunet în jurul profilului tău, atunci când distribui o actualizare de stare.

Unele dintre noile funcții (reacții de stare, inele de profil și previzualizări de linkuri) au fost anunțate anterior, dar acum sunt evidențiate ca fiind un grup de actualizări de stare, notează WaBetaInfo.

Noile funcții WhatsApp sunt disponibile pentru utilizatori la nivel global și vor fi disponibile pentru toată lumea „în săptămânile următoare”.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....