WhatsApp îți face viața mai ușoară: schimbarea de care nu știai că ai nevoie, oficială

Gabriel Peneș 29.11.2022, 16:57
WhatsApp îți face viața mai ușoară: schimbarea de care nu știai că ai nevoie, oficială

WhatsApp îți face viața mai ușoară. Cea mai folosită aplicație de chat face, în sfârșit, o schimbare deja existentă la aplicațiile concurente, lansând o nouă funcție ce le permite utilizatorilor să-și trimită singuri mesaje. Până acum opțiunea pentru așa ceva era crearea unui grup ce includea utilizatorul și încă o persoană, ce era, ulterior, eliminată din grupul respectiv.

WhatsApp îți face viața mai ușoară

WhatsApp lansează o funcţie care le permite utilizatorilor să-şi trimită singuri mesaje, funcţie ce poate fi folosită pentru salvarea unor informaţii care să poată fi apoi accesate rapid. Aceasta este disponibilă deja pentru anumiți utilizatori de telefoane cu iOS și Android. Pe dispozitivele Apple, aplicația trebuie să fie la versiunea 2.22.23.74, în timp ce utilizatorii de Android vor trebui să facă trecerea la versiunea 2.22.23.77.

Cea mai nouă facilitate WhatsApp se numeşte „Message Yourself” (scrie-ţi singur) şi le permite utilizatorilor, aşa cum sugerează şi numele, să-şi trimită singuri mesaje, scrie engadget.com. Fie că sunt însemnări, liste de cumpărături sau link-uri, informaţiile trimise astfel pot fi păstrate şi accesate rapid la nevoie direct din aplicaţia cu peste 2 miliarde de utilizatori.

Noua opţiune devine vizibilă atunci când se foloseşte funcţia de iniţiere a unei noi comunicări. Un chat propriu va apărea în această listă deasupra tuturor intrărilor din agenda de contacte. După trimiterea unui astfel de mesaj, chat-ul cu propria persoană va apărea alături de celelalte chat-uri private şi grupuri de discuţii. La fel ca acestea, propriul chat poate fi fixat pentru a fi afişat primul pe ecran.

Schimbarea de care nu știai că ai nevoie, oficială

Funcţionalitatea în sine nu este o noutate pentru aplicaţiile de comunicare. Slack, Telegram şi altele au deja de mai mult timp funcţii similare. Până acum, singura opțiune de a-și trimite singur mesaje era să creezi un grup în care erai tu și încă un prieten utilizator, pe care, ulterior, îl eliminai din grup.

De curând, WhatsApp a oferit o altă surpriză utilizatorilor săi. Cea mai nouă variantă de WhatsApp Beta pentru desktopuri cu Windows include, de acum înainte, o secțiune dedicată pentru istoricul apelurilor în format audio. Posibilitatea de a efectua și recepționa apeluri este de mult timp pe laptop, dar până acum, nu exista niciun mecanism prin care să vezi ultimele apeluri și să inițiezi rapid altele noi cu aceleași persoane. Nu puteai vedea cu cine ai vorbit.

Secțiunea intitulată sugestiv WhatsApp Calls (Apeluri) se ascunde în spatele unui buton dedicat în partea dreaptă a ecranului, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus. Acea secțiune era complet absentă în celelalte versiuni ale aplicației. Acum, pe lângă istoricul de apeluri, integrează butoane dedicate pentru Settings sau Setări și pentru profilul de utilizator, în stânga jos.

În orice caz, versiunea beta de WhatsApp care îți pune la dispoziție un istoric al apelurilor are numărul 2.2246.4.0. Din păcate, cel puțin momental, apelurile nu pare să fie sincronizate în timp real între dispozitivele pe care folosești același cont, laptop sau mobil. Cel mai probabil, acest minus va fi remediat odată cu introducerea acelorași opțiuni în iterația finală de WhatsApp, cea care poate fi experimentată și instalată de către toți utilizatorii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....