Prognoza meteo miercuri, 29 martie. Iarna se întoarce în România, temperaturile coboară și la minus 12 grade

Mihnea Tălău 28.03.2023, 23:50
Prognoza meteo miercuri, 29 martie. Iarna se întoarce în România, temperaturile coboară și la minus 12 grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va fi, atât miercuri cât și în zilele următoare, mult mai rece decât ar fi normal la această dată din calendar.

Frigul se instalează în România

În noaptea de marți spre miercuri, cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare la munte şi pe arii restrânse predominant sub formă de ninsoare în zonele mai joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Moldova, local în Oltenia, Transilvania şi Dobrogea, vitezele urmând a atinge în general 45…60 km/h, dar mai ales la munte, la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali, de Curbură şi în Munţii Apuseni, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol intens şi vizibilitate scăzută.

Temperaturile minime vor fi mai mici decât în mod normal la această dată şi se vor situa între -7 şi 2 grade. Pe arii extinse se va produce îngheţ la sol şi local brumă.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade în sudul Olteniei şi Munteniei, iar cele minime între -9 şi 1 grad, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul a -12 grade, dar şi uşor mai ridicate în Banat şi vestul Olteniei, spre 2…3 grade. Cerul va fi temporar noros. Trecător vor fi precipitaţii slabe, ziua, local, sub formă de ninsoare la munte, precum şi în estul si sudul Transilvaniei şi mixte în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, iar noaptea pe arii restrânse mai ales sub formă de ploaie în Banat şi posibil în sudul Crişanei.

Vremea o ia razna in 2023. Avertismentul e clar, fenomenul meteo va lovi in plin si tara noastra

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1500 m, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…90 km/h şi ninsoarea va fi viscolită, iar în prima parte a intervalului şi în regiunile sudice, estice şi în centru, cu precădere în Moldova, local în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, rafalele urmând a fi de 55…60 km/h. În a doua parte a nopţii, local se va produce brumă şi îngheţ la sol.

Cum va fi vremea în Capitală

În Capitală, în această noapte, cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, va fi de -3…0 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de brumă.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -5. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificări în prima parte a intervalului, când la rafală vor fi viteze în jurul a 40 km/h. Noaptea se va produce brumă.

Și meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru zilele următoare, când vremea se va menține rece în cea mai mare parte a teritoriului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...