Vremea se schimbă radical! Toamna își intră în drepturi. Avertisment de cod galben și cod portocaliu în mai multe regiuni din țară

Cod rosu de grindina si vijelii. Specialistii ANM avertizeaza. Care sunt zonele afectate masiv

Vremea se schimbă radical în România. Toamna își intră în drepturi. Un avertisment de cod galben și cod portocaliu de ploi, vânt și descărcări electrice a fost emis, pentru mai multe regiuni din țară.

Vremea. Când și în ce zone va fi cod galben

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), va fi cod galben de ploi și vânt, începând de vineri, ora 23:00, și până duminică, ora 06:00. Va ploua în toate regiunile.

”Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină”, a transmis ANM.

De asemenea, treptat, vântul va deveni mai intens în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h. La munte, va ajunge la peste 100…110 km/h.

Conform ANM, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h, în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

În plus, meteorologii au avertizat că temperaturile vor scădea, sâmbătă, mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică, și în celelalte regiuni ale României.

Vremea se schimbă radical! Toamna își intră în drepturi. Avertisment de cod galben și cod portocaliu în mai multe regiuni din țară

Vremea se schimbă radical! Toamna își intră în drepturi. Avertisment de cod galben și cod portocaliu în mai multe regiuni din țară

Vremea. Când și în ce zone va fi cod portocaliu

ANM a emis și un cod portocaliu de ploi. Acesta va fi valabil începând de sâmbătă, ora 09:00, până duminică, ora 03:00.

Potrivit meteorologilor, vor fi afectate de Codul portocaliu zona de munte, precum și Maramureșul, Transilvania și, local, Oltenia, Muntenia și Moldova.

În toate aceste zone afectate de codul portocaliu, va ploua puternic. Toamna își intră cu adevărat în drepturi. Vor fi și intervale cu vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Cum va fi vremea, în București

În Capitală, începând de vineri, ora 23:00, până duminică, ora 09:00, cerul va fi variabil. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade Celsius, iar vântul va sufla slab și moderat.

Apoi, începând de sâmbătă, ora 09:00, până duminică, ora 06:00, în București, vremea se va menține caldă, pentru această perioadă. Însă, va deveni instabilă.

”Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima parte a nopții, când probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial, va fi ridicată. Cantitățile de apă vor fi, în general, între 10 și 20 l/mp”, a mai transmis ANM.

Temperatura maximă în București se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius. Cea minimă va fi de 14 sau 15 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI