Vremea se schimbă radical. Toamna își intră în drepturi

Mihnea Tălău 04.09.2023, 11:20
Vremea se schimbă radical. Toamna își intră în drepturi

Vremea se răcește semnificativ în toată țara, anunță meteorologii. Toamna își intră în drepturi. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de luni, de la ora 21.00, până marţi, la ora 10.00, în judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi parţial în Tulcea şi Constanţa.

Instabilitate atmosferică în majoritatea zonelor țării

Temperaturile scad simțitor de la o zi la alta, iar instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în majoritatea zonelor țării. Luni, vremea se va răci, iar cerul va avea înnorări și vor mai fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări, ce vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 23…25 de grade.

Temperaturile scad și în sudul și sud-estul țării, astfel că valorile termice diurne se vor situa local sub normalul climatologic specific începutului de septembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest și în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Dobrogea, precum și în zonele montane și submontane.

Vijelii și grindină în România

În Capitală, zi răcoroasă și mohorâtă, cu posibile ploi și descărcări electrice

Cantitățile de precipitații vor mai depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în est și în sud-est și pe alocuri în extremitatea vestică a țării și la munte și doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade, local mai ridicate în estul Munteniei și în Dobrogea până spre 28…29 de grade.

La București va fi o zi răcoroasă și mohorâtă, cu posibile ploi și descărcări electrice, iar vântul va sufla pe parcursul zilei. Temperatura maximă va ajunge la 25 de grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...