Vremea se schimbă radical în România. Anunțul făcut de meteorologi, sunt fluctuații mari

Stan Filon 15.09.2022, 10:59
Vremea se schimbă radical în România. Anunțul făcut de meteorologi, sunt fluctuații mari

Meteorologii anunță că vremea se schimbă radical în România! Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo, iar veștile sunt unele foarte bune, mai ales pentru românii care și-au programat un concediu târziu pe litoralul românesc. Cu toții vom avea parte de două zile caniculare, ca în miezul verii, însă situația se va schimba radical, din weekend.

Vremea se schimbă radical în România

Așadar, un val de aer cald va aduce în România temperaturi ca în miezul verii. Meteorologii Administrației naționale de Meteorologie spun că joi și vineri temperaturile din termometre se vor ridica în mod semnificativ, iar soarele va străluci din nou cu putere.

Joi, prognoza meteo spune că cerul este mai mult senin în sudul şi estul Munteniei şi în Dobrogea, variabil în Oltenia şi prezintă înnorări în restul ţării, iar în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Carpaţilor Orientali, izolat plouă slab. Vântul suflă slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. La ora 8 dimineața erau valori termice cuprinse între 10 grade la Întorsura Buzăului şi Pătârlagele şi deja 23 de grade la Gurahonţ.

Vremea se schimba radical in Romania
Vremea se schimba radical in Romania

Vreme frumoasă joi și vineri

Vremea va continua sa se încalzească joi în cea mai mare parte a ţării, semnificativ în regiunile sudice, unde ziua va deveni cu adevărat călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării. Ploile vor cădea, totuși, în jumătatea de nord-vest, unde instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse şi descărcări electrice. Se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, care local vor depăşi 20…25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi al Transilvaniei, precum şi în Maramureş se vor acumula peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

În restul țării, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor mai fi, însă doar izolat. Vântul va avea intensificări susţinute la munte, cu viteze de peste 80…100 km/h pe creste, dar local şi în celelalte zone, cu caracter temporar în sud şi în est şi pentru durată scurtă, în special asociat averselor, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade.

Vremea în București

Și bucureștenii au parte de vreme frumoasă, joi. Cerul este mai mult senin, iar vântul bate slab. La ora 8 erau înregistrate deja 15 grade în Băneasa şi 16 grade la Filaret şi Afumaţi. Temperaturile vor continua să crească, iar maximele vor atinge chiar 34 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări.

Vremea în weekend

Pentru început de weekend, meteorologii ANM anunță că vremea se va menține frumoasă și vineri, în majoritatea zonelor țării. Vremea frumoasă va ține până vineri seara, deoarece de sâmbătă temperaturile vor fi într-o scădere accentuată. Astfel, la începutul săptămânii următoare, valorile termice în anumite zone ale țării vor scădea chiar sub temperaturile normale pentru această perioadă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...