Vremea se schimbă din nou. A fost emis Cod Galben de furtuni şi grindină

Ana Anitoiu 13.06.2022, 11:15
Vremea se schimbă din nou. A fost emis Cod Galben de furtuni şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o nouă avertizare de Cod Galben de furtuni şi grindină. Atenționarea este valabilă în următoarele ore în mai multe județe, dar condițiile meteo vor fi nefavorabile și în alte zone ale țării.

Cod galben de furtuni în țară. Unde este așteptată grindină

Avertizarea de Cod galben de furtuni și grindină este valabilă, luni, între orele 12:00 și 22:00, conform eteorologilor de la ANM, în zona de munte, în Oltenia, Muntenia și Transilvania.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, a transmis ANM.

Mai exact, județele afectate de Codul galben sunt: Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, Dobrogea, Prahova, Covasna și părți din Hunedoara, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Brașov, Sibiu și Caraș-Severin.

Pe de altă parte, meteorologii de la ANM au atras atenția că vor fi manifestări de instabilitate atmosferică pe arii restrânse și în restul țării, cu o probabilitate mai mare în sud și centru.

A fost emis Cod Galben de furtuni si grindina
Cod Galben, in unele zone din tara. Foto: pexels.com

Prognoza meteo pentru București

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în Capitală, luni, între orele 12:00 și 22:00. Locuitorii Bucureștiului se vor bucura de căldură și vreme frumoasă în timpul zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi posibile ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În primele 12 zile din luna iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis 159 de avertizări nowcasting, dintre care două au fost Cod roșu. Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus că în acest fel s-a menținut tendința din luna precedentă, când, față de cea din anul trecut, a crescut intensitatea fenomenelor meteorologice severe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...