Vremea rea face ravagii și azi, 3 iunie. 16 județe vor fi afectate

Ana Anitoiu 03.06.2022, 11:09
Vremea rea face ravagii și azi, 3 iunie. 16 județe vor fi afectate

Vremea rea face ravagii în țară și astăzi, 3 iunie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de furtuni ce vizează 16 județe, în următoarele ore. Meteorologii au anunțat că este așteptată și grindină.

Cod galben de furtuni în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, Codul galben de furtuni va fi valabil, vineri, în intervalul orar 12:00 – 21:00, în județele Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Brașov, Argeș, Olt, Covasna, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

„În intervalul menționat în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp”, a transmis, vineri, Aadministrația Națională de Meteorologie.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au adăugat că sunt așteptate manifestări de instabilitate atmosferică și sâmbătă, 4 iunie, în vest, centru, nord, la deal și la munte, iar duminică, 5 iunie, și în restul României.

Vremea rea face ravagii si azi, 3 iunie
Cod galben, in Romania. Foto: pexels.com

Cum va fi vremea în București, la munte și pe litoral

În București, conform prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, va fi cald, cu o temperatură maximă a aerului situată în jurul valorii de 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Meteorologii de la ANM au mai anunțat că la munte urmează trei zile cu instabilitate atmosferică accentuată în cursul după-amiezii și serii. Fenomenele meteo se vor liniști la început de săptămână, când vor mai fi ploi doar izolat.

Pentru cei care au de când să petreacă timp pe litoralul Mării Negre, meteorologii au anunțat că vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ce vor atinge valoarea de 27 de grade Celsius. Însă, duminică seara, vor reveni furtunile. Acestea vor continua și pe parcursul zilei de luni.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...