Vremea o ia razna în România. Meteorologii au dezvăluit ce ne așteaptă în următoarele zile

Stan Filon / 09.09.2020, 17:53
Vremea o ia razna în România. Meteorologii au dezvăluit ce ne așteaptă în următoarele zile

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două zile! Astfel, aflăm că ploile torențiale din ultimele zile se vor îndepărta de țara noastră, iar peste România se va abate un val de aer tropical care va aduce temperaturi ridicate.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Vremea bună se va reinstala peste România și toamna cu vremea capricioasă pare că încă ne ocolește, chiar dacă suntem în luna septembrie. Vom avea parte de temperaturi ridicate, în special în sud-estul ţării.

Meteorologii spun că până la sfârșitul săptămânii, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în sud-vest. Dacă pentru populație veștile sunt bune, pentru agricultori, acestea lasă de dorit, deoarece regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii
Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Un val de aer tropical ajunge în România cu temperaturi ridicate

Joi, 10 septembrie, vremea se menține frumoasă pe întreg teritoriul. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare seara şi noaptea la munte, unde doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu unele intensificări în regiunile sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime, în general, între 8 şi 18 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Și în Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

Vineri, 11 septembrie, temperaturile vor scădea ușor în cea mai mare parte a teritoriului, însă se menţin tot ridicate pentru luna septembrie. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în zona montană, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată.

Vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile sudice şi va sufla slab la moderat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 8 şi 18 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Bucureștenii vor avea parte de o zi de vineri foarte frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI