Cum va fi vremea în a doua săptămână din septembrie 2020. Prognoza meteo de la ANM. Vești bune pentru români

Elena Avramescu 07.09.2020, 15:53
Cum va fi vremea în a doua săptămână din septembrie 2020. Prognoza meteo de la ANM. Vești bune pentru români

Se pare că vremea ține cu noi, astfel că vara încă își face simțită prezența și nu dă momentan semne că vrea să plece. Astfel că cei care mai au concediu și vor să plece la mare ori la munte zilele acestea, pot să profite din plin, fiindcă temperaturile vor rămâne plăcute.

Cum va fi vremea în a doua săptămână din septembrie 2020

Specialiștii ANM anunță că în a doua săptămână din luna septembrie vom avea temperaturi ridicate pentru această dată. În zona de câmpie se vor înregistra până la 33 de grade Celsius, cu mult peste temperatura medie. În decursul zilei de azi vom avea parte de averse care vor aduce cantități importante de apă în nord, nord-vest, în centru precum și la munte, însă mâine va ploua doar izolat, iar la finalul săptămânii aproape că nu va mai ploua deloc în țară.

În decursul zilei de azi vremea se va menține în general frumoasă, iar aversele și vântul puternic se vor înregistra îndeosebi spre seară, în regiunile nordice și local în centrul țării și în zona de munte. Totuși, izolat este posibil să cadă și grindină.

Cum va fi vremea în a doua săptămână din septembrie 2020
ANM anunță cum va fi vremea în a doua săptămână din septembrie 2020

Prognoza meteo de la ANM. Vești bune pentru români

Meteorologii anunță că temperaturile rămân ridicate, cu maxime de până la 33-34 de grade în zonele de câmpie. Însă de mâine temperaturile mai scad în nord-vestul țării, unde se vor înregistra cel mult 20-21 de grade Celsius, iar în restul țării vremea rămâne caldă, cu maxime de peste 30 de grade.

Ploile se vor manifesta în următoarele zile doar în masivele sudice, iar temperaturile vor fi plăcute în cea mai mare parte a țării. Astfel că spre weekend vor fi temperaturi numai bune pentru cei care vor pleca într-o scurtă vacanță.

În Capitală vom avea temperaturi plăcute astăzi, cu cer variabil și maxime de până la 32 de grade Celsius. Chiar dacă mâine nu va mai fi chiar atât de cald, înregistrându-se cel mult 28 de grade, totuși temperaturile rămân cele de vară, cu mult mai ridicate decât normalul perioadei.  De miercuri temperaturile urcă iar în termometre, iar mijlocul săptămânii aduce maxime de până la 31 de grade Celsius, lipsite fără ploi.

Atât la mare, cât și la munte, vremea rămâne frumoasă, caldă, cu risc minim de precipitații, la mare înregistrându-se temperaturi demne de luna august. În plus, toată luna septembrie arată temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...