Vremea o ia razna, în România. Meteorologii au anunţat cod galben de ger şi ninsori

Stan Filon 09.03.2021, 12:55
Vremea o ia razna, în România. Meteorologii au anunţat cod galben de ger şi ninsori

Un alt episod de ninsori şi ger se abate peste România! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsoare şi ger valabil în întreaga ţară! Temperaturile scad brusc, iar miercuri şi joi vom fi nevoiţi să suportăm un ger năprasnic.

Cod galben de ninsoare valabil în București și 14 județe

Meteorologii spun că de marţi seară, până joi la ora 10.00, aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Ninsorile sunt predominante!

”Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud şi în sud-est, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane”, au transmis meteorologii.

Cod galben de ninsoare valabil in Bucuresti si 14 judete
Cod galben de ninsoare valabil in Bucuresti si 14 judete

Temperaturile vor scădea brusc

Experţii ANM spun că vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de ger.

”Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopţile de miercuri spre joi (10/11 martie) şi joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor”, au mai precizat meteorologii.

Avertizarea de tip cod galben emisă de ANM este valabilă de marţi noapte, până joi la ora 06.00, pentru Bucureşti şi 14 judeţe.

”În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi până în dimineaţa zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, local consistent”, au mai precizat meteorologii.

Pe lângă București, judeţele vizate de codul galben de ninsoare sunt următoarele: Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...