E alertă în România. Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2, confirmate în Bucureşti

Ana Anitoiu 08.03.2021, 23:36
E alertă în România. Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2, confirmate în Bucureşti

E alertă în România. Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2 au fost confirmate în Bucureşti, după cum a anunțat, luni, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). La unul dintre pacienți nu a putut fi precizată sursa infectării cu noua tulpină de coronavirus.

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2, confirmate în Capitală

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu SARS-COV-2 cu varianta braziliană P.1., în România. Ambele au fost depistate în Capitală. Este vorba despre doi bărbaţi infectați cu această nouă tulpină a coronavirusului.

„Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balş, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul INSP.

Coronavirus

Cine sunt persoanele la care a fost confirmată infectarea cu varianta braziliană a SARS-COV-2

Conform INSP, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Bucureşti. Pacientul prezintă simptome și are condiţii medicale preexistente. El care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu trei cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegii lui.

Cel de-al doilea caz este cel al unui bărbat în vârstă de 38 de ani, tot din municipiul Bucureşti, simptomatic, cu condiţii medicale preexistente, dar fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID-19. Deocamdată, sursa infectării nu poate fi precizată. Ancheta epidemiologică pentru ambele cazuri este în curs de desfăşurare, după cum a precizat INSP.

Monica Pop, despre unul dintre cauzele răspândirii COVID-19 în țară

Medicul Monica Pop a atras atenția, duminică, asupra uneia dintre cauzele răspândirii coronavirusului în România. Ea a scris pe internet că mulți dintre românii care au fost de acord cu recomandările specialiștilor din domeniul sănătății și au încercat să se protejeze de COVID-19 au fost păcăliți, iar unii dintre ei s-au infectat cu noul virus sau chiar au murit.

”E UNUL DIN MOTIVELE foarte SERIOASE ALE CREȘTERII numărului de INFECȚII! Criminal! NU PLĂTEȘTE NIMENI? TOT OAMENII SUNT VINOVAȚI?! Până când?”, a scris Monica Pop, pe pagina ei de Facebook. Mai multe detalii, AICI!

Numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească în țară

Numprul de cazuri de COVID-19 continuă să crească în țară, în timp ce campania de vaccinare este în toi. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.280 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, după ce au fost făcute 7.207 teste RT-PCR (5.414 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.793 la cerere) și 3.233 de teste rapide antigenice. Potrivit datelor ce au fost publicate luni de Grupul de Comunicare Strategică, luni, 8 martie, de la începutul pandemiei, au fost confirmate în total 830.563 de cazuri în țară, iar 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați.

Însă, tot în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 63 de decese în rândul pacienților cu COVID-19, iar bilanțul negru a ajuns la 20.963. În spitalele din țară, numărul total de persoane cu coronavirus este de 9.825. Dintre acestea, 1.098 se află la ATI. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...