Vremea o ia razna în România. De când va fi lovită țara noastră

Stan Filon / 09.11.2020, 12:13
Vremea o ia razna în România. De când va fi lovită țara noastră

Vremea schimbă foaia. Ne-am bucurat până acum de o toamnă frumoasă, cu soare și temperaturi plăcute, însă meteorologii atrag atenția că toamna își va intra în drepturi, iar temperaturile vor scădea destul de mult în următoarele zile.

Temperaturile scad, de la jumătatea săptămânii viitoare

Marți și miercuri vremea va rămâne frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit, pentru această perioadă a anului, mai ales în zonele de deal și de munte, unde vor fi și maxime de 16-17 grade Celsius, după cum a declarat meteorologul Elena Mateescu, directorul general al ANM, pentru Digi 24.

De la mijlocul săptămânii viitare, vremea se va răci în toată țara, mai ales în zonele de deal și de munte. Astfel, la sfârșitul săptămânii, temperatuile maxime vor ajunge la 7-12 grade, iar minimele vor scădea până la minus 5 grade Celsius, în media acestui interval.

Temperaturile scad, de la jumatatea saptamanii viitoare
Temperaturile scad, de la jumatatea saptamanii viitoare

Vremea rece va reveni și după data de 15 noiembrie

”Și în București, o vreme în general închisă de la mijlocul săptămânii, nebulozitate joi diminața, care poate să aducă burniță și, nu în ultimul rând, condiții pentru producerea ceții”, a spus Mateescu. După 15 noiembrie, vremea se va răci din nou, iar temperaturile minime ar putea scădea sub zero în aproape toată țara.

Chiar și primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, declara că iarna va veni în București pe data de 15 noiembrie, așadar trebuie să ne așteptăm cel puțin la temperaturi scăzute.

Meteorologii AccuWeather au realizat estimarea pentru iarna 2020-2021 și susțin că iarna aceasta va fi destul de blândă, cu ninsori reduse și temperaturi nu foarte scăzute, așa cum eram obișnuiți în urmă cu mai mulți ani. Cu toate acestea, nu sunt excluse episoade de viscol în lunile ianuarie și februarie. Și anul trecut am avut temperaturi de primăvară la mijlocul lunii decembrie, iar ninsorile au lipsit cu desăvârșire din foarte multe localități din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI