Vremea o ia razna în România. Ce se va întâmpla în București

Mirabela Vasile 28.09.2020, 14:59
Vremea o ia razna în România. Ce se va întâmpla în București

Vremea o ia razna în România.Vin vești proaste de la meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie a venit cu o avertizare de cod galben de ploi. Și asta începând din această după-amiază. Atenționarea este valabilă în Oltenia, Moldova și local în Muntenia. De asemenea, și Transilvania și Maramureș intră sub avertismentul de cod galben. De asemenea, va fi o prognoză specială pentru București.

Vremea o ia razna în România. Când trebuie să stea românii în case

Avertizarea meteo intră în vigoare luni 28 septembrie de la ora 18:00. Aceasta va dura până marți, la ora 12:00.

Se pare că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova şi în zona de munte, 40…60 l/mp. Ploi şi manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în restul teritoriului, iar în sud-est şi vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Începând de marţi după-amiază şi până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a ţării.

Vremea se schimba in Capitala
Vremea se schimba in Capitala

Totodată, ploi şi manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în restul teritoriului, iar în sud-est şi vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Începând de marţi după-amiază şi până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a ţării.

Vremea o ia razna în România. Ce se întâmplă de fapt în Capitală

Specialiştii au emis şi o prognoză specială şi pentru Capitală, pentru intervalul luni, ora 18:00 – marţi, ora 12:00, când cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa peste norma climatologică şi va fi de 14…16 grade.

În următoarele săptămâni, în Capitală, în prima jumătate a intervalului, vremea va fi caldă, local călduroasă în timpul după amiezelor în zona de câmpie. În primele 3 zile, media temperaturilor maxime va fi de 26…28 de grade, iar în intervalul 24–26 septembrie, se vor atinge valori de 29…30 de grade. Începând cu 27 septembrie se va răci accentuat, astfel media maximelor va scădea la 20…22 de grade.

La începutul lunii octombrie, nu vor fi variații semnificative în evoluția regimului termic diurn, dar tendința va fi de creștere ușoară spre valori, în medie de 22…24 de grade. Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză, astfel de la o medie a minimelor de 10 grade, se va ajunge la 16 grade în 26 septembrie, iar după această dată, treptat se va reveni la o medie în jur de 10 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe