Vremea o ia razna în România. Când vin ninsorile în țara noastră

Vremea o ia razna în România. Când vin ninsorile în țara noastră

Ninsorile se întorc în România mai devreme decât ne-am fi așteptat! Potrivit estimărilor meteorologilor, românii vor avea parte de vreme rece și de zăpadă în timp scurt, iar precipitațiile mixte vor pune stăpânire pe multe zone din țara noastră în viitorul apropiat

Vremea se schimbă. Vin primele ninsori în România

Vremea o ia razna în România. Cel puțin acestea sunt predicțiile specialiștilor, care anunță o înrăutățire a temperaturilor. Toamna blândă de până acum va deveni amintire în locul său fiind așteptate precipitații mixte și ninsori. Ploile vor pune stăpânire pe mai multe zone ale țării. La munte sunt așteptate ninsori. De altfel, pe Transalpina, zăpada și-a făcut deja apariția, iar în scurt timp, alte creste vor fi acoperite de nea.

Vremea o ia razna în România. Când vin ninsorile în țara noastră

Vremea o ia razna în România. Când vin ninsorile în țara noastră

Ploile sunt primele care-și vor face simțită prezența. Tot mai multe regiuni din România vor fi avea parte de cantități însemnate de precipitații. Ninsoarea este așteptată să apară spre sfârșitul acestei luni calendaristice.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în regiunile vestice şi sud-vestice vremea va deveni în general răcoroasă. Înnorările se vor accentua treptat, iar aria ploilor se va extinde începând din orele după-amiezii. În perioada următoare, local se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile descărcări electrice.

Temperaturi mari în zilele următoare

Până la primele ninsori, în România ne vom mai bucura de temperaturi peste media specifică celei de-a doua decade a lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade în Banat şi 26 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi în general cuprinse între 8 şi 16 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

 Vremea se strică în București

Marţi, 13 octombrie, vremea va fi răcoroasă în vest şi sud-vest, chiar rece pentru această perioadă din an în Banat, în vestul Olteniei şi la munte, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate şi local peste cele normale. Conform meteorologilor, cerul va avea înnorări persistente în vest, în nord-est şi la munte şi temporar accentuate în rest.

Vremea o ia razna în România. Când vin ninsorile în țara noastră

Vremea o ia razna în România. Când vin ninsorile în țara noastră

Va ploua în cea mai mare parte a ţării, pe arii extinse în jumătatea de vest, unde se vor cumula cantităţi de apă însemnate. În sud şi sud-est vor fi local şi manifestări de instabilitate atmosferică (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi posibil grindină).

Deşi în scădere uşoară, valorile diurne de temperatură se vor situa în Capitală în continuare peste cele normale ale perioadei, cu o maximă de 22…23 de grade. Începând din orele după-amiezii, înnorările se vor accentua, vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină.

Vin ninsorile la munte

Vremea o ia razna în România, mai ales la munte, acolo unde sunt așteptate ninsori. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m, mai ales seara şi noaptea, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla tare la munte, dar se va intensifica temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în Banat şi 25…26 de grade în Bărăgan şi vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, mai scăzute în Dealurile de Vest, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI