A venit iarna în România! Meteorologii au făcut anunțul. Unde vă puteți bucura de prima zăpada din acest sezon

Stan Filon / 30.09.2020, 13:45
A venit iarna în România! Meteorologii au făcut anunțul. Unde vă puteți bucura de prima zăpada din acest sezon

Iarna a venit deja în România! Nunge la munte, iar stratul de zăpadă măsoară deja, miercuri, 2 centimetri la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, şi 3 centimetri la Vârful Omu, în Bucegi, după ce, în timpul nopţii a nins.

Iarna a venit în România. A nins la munte, unde stratul de zăpadă a ajuns la 3 centimetri

Meteorologii anunţă că în zilele următoare, în zonele înalte, sunt posibile precipitaţii mixte. Meteorologii Centrului Regional Transilvania Sibiu au spus, miercuri, că la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a nins, iar stratul de zăpadă măsoară 2 centimetri.

Temperaturile sunt scăzute în continuare, având, în timpul nopţii valori negative, astfel că în zonele montane înalte este posibil să mai ningă, iar la altitudini mici sunt prognozate precipitaţii mixte. Şi la Vârful Omu, în masivul Bucegi, a nins, aici stratul de zăpadă măsurând 3 centimetri.

Iarna a venit in Romania. A nins la munte, unde stratul de zapada a ajuns la 3 centimetri
Iarna a venit in Romania. A nins la munte, unde stratul de zapada a ajuns la 3 centimetri

A nins și pe Transalpina

A nins și pe Transalpina. Prima zăpadă din iarna 2020-2021 a căzut chiar în urmă cu câteva zile. Celebrul drum a fost acoperit de un strat subțire de zăpadă.

Ploia s-a transformat sâmbătă după-amiază în ninsoare pe Transalpina. Temperatura a scăzut până la un grad Celsius, astfel că ploaia s-a transformat în lapoviţă şi chiar în ninsoare pe alocuri.

Astfel, în scurt timp, pe asfalt s-a format un strat alb de zapadă, subţirel, care nu le-a făcut probleme şoferilor aflați în zonă, chiar dacă maşinile nu le erau echipate cu cauciucuri de iarnă.

Mulți dintre participanții la trafic s-au oprit pentru a admira prima zăpadă căzută în România. Copiii au fost cei mai bucuroși să vadă primii fulgi de zăpadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI