Vremea o ia din nou razna în România. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore

Cristian Cojocaru 08.01.2021, 13:14
Vremea o ia din nou razna în România. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore

În primele zile ale lunii ianuarie, românii aveau impresia că a început primăvara, nicidecum că ne-am situa la mijlocul iernii. Vremea foarte imprevizibilă, dacă ieri ne întâmpina cu soare, în următoarele 24 de ore va suferi o schimbare majoră, pe teritoriul țării.

Vremea în următoarele 24 de ore

Vremea se va strica în toată țara, potrivit meteorologilor care au emis un cod galben de ninsori abundente în zonele de munte. Astfel, în următoarele 24 de ore, ne vom confrunta cu ploi, vânt și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Potrivit celor de la ANM, în intervalul 08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00, vor fi cădea cantități semnificative de ninsoare în Munții Banatului, precum și în  Carpații Meridionali și de Curbură va ninge.

Local, va ninge în Oltenia și  nord-vestul Munteniei dar și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Căderile de zăpadă vor fi însemnate cantitativ urmând a se depune, iar pe alocuri mai consistent. Județele care intră în avertizarea de Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

O informare meteorologică a fost emisă pentru celelalte regiuni și va fi valabilă până mâine la orele 10:00. În cea mai mare parte a țării vor fi precipitații, cu predominanță în jumătatea de sud a țării unde se vor acumula 15-25 l/mp. Precipitațiile se vor prezenta mai ales sub formă de ninsoare, excepție făcând Câmpina Română și Dobrogrea, unde vor predomina ploile, iar spre seară, ninsoare și lapoviță.

Temperaturile medii ale aerului vor fi ceva mai ridicate comparativ cu normalul acestei perioade
Temperaturile medii ale aerului vor fi ceva mai ridicate comparativ cu normalul acestei perioade

Prognoza pentru restul lunii ianuarie

Până pe data de 11 ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi ceva mai ridicate comparativ cu normalul acestei perioade. Cantintățile de precipitații for fi mai semnificative în regiunile extracarpatice, cu precădere în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării. În rest, vor fi în general apropiate de valorile normale acestui interval.

Pentru săptămâna 11 – 18  ianuarie, cei de la ANM estimează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate comparativ cu cele normale, pe întreg teritoriul țării. Precipitațiile se vor încadra în limitele uzuale pentru această săptămână a primei luni din an.

Pentru ultima săptâmână din luna ianuarie, adică intervalul 18 – 25, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întreg teritoriului țării. Cantitățile de precipitații vor fi mai crescute local, în nord-vestul țării, pe când în celelalte regiuni ale țării vor fi în general apropiate de cele normale pentru ultima saptămână a lunii.

Urmăriți Impact.ro și pe