Persoanele diagnosticate cu diabet trebuie să aibă grijă constant la meniul alimentar. Pentru a ține sub control nivelul de insulină, este important să se cunoască ce carne pot consuma diabeticii atunci când își doresc să servească la masă preparate cu conținut de proteină animală. Unele combinații pot fi complet dăunătoare în această afecțiune.
Atunci când te confrunți cu o afecțiune precum diabetul, viața ta se schimbă total. Astfel, este nevoie să fii mult mai atent la dietă și să optezi pentru acele alimente care nu dezechilibrează nivelul de insulină din sânge. Inclusiv preparatele din carne trebuie consumate conform unor reguli. Specialiștii explică ce carne pot consuma diabeticii, dar și cum pot combina alimentele astfel încât să aibă grijă de starea lor de sănătate.
Pentru că majoritatea bolnavilor de diabet se întreabă dacă pot consuma o friptură atunci când au un astfel de diagnostic, medicii au explicat faptul că o bucată de carne nu crește glicemia, însă, problema apare când vorbim despre grăsime. Aceasta din urmă este responsabilă de rezistența la insulină. De asemenea, pentru că diabetul vine în general și cu afecțiuni asociate, este esențial ca pacienții să hipertensiune arterială, colesterol crescut sau un nivel ridicat de acid uric să evite consumul de carne precum cea grasă, tocată sau prăjită.
Cei care reușesc să își țină sub control aceste afecțiuni nu se confruntă cu restricții importante în privința consumului de carne. Diabeticii pot consuma aproximativ 100 de grame de carne pe zi, însă preparată prin copt sau fierbere, nu în ulei. În cazul diabetului, proteina din carne nu este o problemă, ci grăsimea din carne. De aceea, trebuie evitată carnea roșie, precum mușchiul de vită, oaia sau porcul, unde grăsimea se află între fibre. În schimb, pasărea este ideală pentru că în aces caz grăsimea se găsește imediat sub piele și poate fi înlăturată.
Dincolo de faptul că diabeticii trebuie să evite sau să consume cu moderație carne roșie, combinațiile cu alte alimente sunt esențiale în diabet. Astfel, pacienții sunt sfătuiți să aleagă un meniu care să includă proteina animală, dar să nu o asocieze cu amidonoase sau glucide. Acestea nu fac decât să împiedice absorbția corespunzătoare a alimentelor, conform specialiștilor în nutriție.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Totuși, pentru a beneficia de calitățile nutritive ale cărnii, aceasta trebuie consumată împreună cu legume. O friptură la cuptor cu o salată generoasă, peste care am adăugat ulei de măsline și puțin oțet va fi nu doar delicioasă, ci și hrănitoare. De asemenea, o bucată de carne fiartă poate fi delicioasă alături de un sos cu hrean, ulei de măsline și oțet. Mazărea, fasolea verde sau ciupercile, peste care am pus puțină zeamă de lămâie, vor constitui un meniu perfect pentru diabetici. Astfel, alimentația săracă în lipide va scădea rezistența la insulină și deci diabetul zaharat va fi ameliorat.