Vremea din România trece brusc de la vară la iarnă. Prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie anunță temperaturi de până la zero grade

Ioana Bucur 13.09.2022, 08:41
Vremea din România trece brusc de la vară la iarnă. Prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie anunță temperaturi de până la zero grade

De la temperaturi specifice lunilor de vară, direct la cele normale pentru începutul iernii. Vremea din România ne pregătește o schimbare radicală. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie. Potrivit ANM, temperaturile afișate de termometre o să scadă până aproape de zero grade.

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie

Următoarele două săptămâni ale lunii septembrie vor semăna mai mult cu primele zile de iarnă, nu de toamnă. ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie. Potrivit meteorologilor, vom avea parte de mai multe episoade de răcire accentuată, termometrele arătând aproape de zero grade Celsius. Zilele de 17 și 18 septembrie vor aduce și ploi în mai multe regiuni ale țării.

Estimările făcute de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au fost realizate prin folosirea produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Banat, în primele două zile ale acestui interval, temperaturile medii se vor situa în limitele considerate normale pentru această perioadă a anului – între 22 și 24 de grade, cu minime de 10-12 grade Celsius. Urmează un episod de încălzire, maximele crescând până la 28-30 de grade.

După aceste prime zile, va veni o răcire accentuată a vremii, cu medii ale maximelor de 16-18 grade și minime de 6 grade Celsius.

Finalul intervalului analizat de ANM va aduce o nouă încălzire, maximele depășind 22 de grade, minimele situându-se în jurul valorii de 10 grade Celsius.

Vremea din România trece brusc de la vară la iarnă. Prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie anunță temperaturi de până la zero grade

În Transilvania, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni începe cu temperaturi medii de 18-19 grade și minime cuprinse între șase și opt grade.

În perioda 14-16 septembrie, vremea se va încălzi, valorile maxime atingând 24-25 de grade. Va urma o răcire accentuată, maximele nu vor depăși 14 grade, minimele coborând la trei sau patru grade Celsius.

Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime cuprinse între șase și opt grade.

Vreme mai caldă în Muntenia

Intervalul vizat de ANM va debuta cu o vreme răcoroasă în Moldova, cu maxime de 18 sau 19 grade Celsius și minime de 10 grade. Vremea se va încălzi apoi, între 14 și 16 septembrie, temperaturile crescând până la 26, chiar 28 de grade.

A doua săptămâna va aduce un nou episod de răcire, mediile arătate de termometre fiind de 16 grade Celsius.

În Muntenia, vremea va fi mai călduroasă decât în restul regiunilor țării, maximele ajngând până la 30 de grade Celsius în zilele de 15 și 16 septembrie.

Apoi, vremea va începe să se răcească, media maximelor situându-se în intervalul 17-18 grade, în timp ce minimele vor fi 7-8 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...