Vremea se schimbă radical în România. De când se întorc temperaturile de vară, va fi neobișnuit de cald

Stan Filon 12.09.2022, 11:12
Vremea se schimbă radical în România. De când se întorc temperaturile de vară, va fi neobișnuit de cald

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe trei zile și astfel am aflat că vremea se schimbă radical în România. Vor mai fi ploi și înnorări timp de două zile, după care temperaturile de vară par că se întorc în țara noastră. Maximele vor atinge chiar și 33 de grade Celsius, în sud-estul țării, iar zilele vor părea unele de vară autentică.

Vremea se schimbă radical în România

Așadar, prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie este îmbucurătoare. Ploile vor mai continua timp de două zile, răzleț, după care razele soarelui vor deveni din ce în ce mai puternice și vor pune din nou stăpânire pe întreg teritoriul.

Până atunci însă, ANM anunță că luni, 12 septembrie, valorile termice vor scădea în toate regiunile, astfel că în sudul ţării se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, iar în rest vor caracteriza o vreme răcoroasă. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest, iar în rest vor fi înnorări, mai persistente în nord-est. Temporar va ploua în cea mai mare parte a Moldovei, pe alocuri în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi numai cu totul izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar în regiunile sudice, trecător se vor semnala şi descărcări electrice.

Vremea se schimba radical in Romania
Vremea se schimba radical in Romania

Luni și marți, vreme mohorâtă

De asemenea, vântul se va intensifica la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depă 80 km/h, iar pe alocuri şi în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, în general cu 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 14 grade Celsius în nordul Moldovei, până la 27 de grade Celsius, izolat în Muntenia, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 14 grade Celsius. Se va forma condiții de ceață, în special în depresiuni.

Vremea se menține destul de mohorâtă și București, unde cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara. Spre sfârșitul zilei apar condiţii pentru averse şi descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de ziua precedentă, astfel că maxima va fi de 26 grade celsius, iar cea minimă se va încadra între 10 și 13 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru ziua de marți

Meteorologii anunță și pentru ziua de marți tot temperaturi scăzute și precipitații. Vremea va fi răcoroasă în nordul, centrul şi estul ţării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei din calendar. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări şi ploi slabe pe parcursul zilei, local în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi la munte. Maximele se vor situa între 17 şi 25 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade Celsius, mai scăzute în zonele depresionare, până spre 3 grade Celsius în estul Transilvaniei.

În București, vremea se va menține ușor mohorâtă și marți. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va bate slab şi moderat, iar temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 25 grade Celsius, pe când minimele vor scădea până la 9 grade Celsius.

Temperaturile cresc simțitor

De miercuri, meteorologii spun că vremea se va schimba radical și se va încălzi în toate regiunile. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, cu unele înnorări în nordul ţării şi la munte, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Noaptea, înnorările se vor accentuat treptat în vest şi nord-vest, unde mai ales spre dimineaţă vor fi averse locale posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde în a doua parte a intervalului se vor atinge viteze cuprinse între 60 și 80 km/h -, şi pe arii restrânse şi în Câmpia de Vest şi pe litoral. Temperaturile maxime vor ajunge chiar și la 28 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 10 și 19 grade Celsius.

Vremea se va încălzi ușor și în Capitală, unde meteorologii anunță temperaturi maxime de 27 de grade Celsius și minime de 14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...